Altcoin HaberleriManşet

‘DOGE Day’ sonrası %32’lik düşüşle hayal kırıklığı

Sponsorlu İçerik

Kripto meme tokeni Dogecoin, hayranları ve sahipleri için kendi kutlama gününe giden tüm coşkunun ardından büyük bir darbe aldı.

Dogecoin dün tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Hayranları histerinin ortasında tokeni pumplarken ilk kez 0,418 dolara ulaşım sağladı.

Bununla birlikte, Coingecko verilerine göre DOGE bu baş döndürücü zirve sonrası , 21 Nisan Çarşamba günü erken trade işlemlerinde %32 düşüşle gün içi en düşük seviyesi olan 0.285 $‘a ulaştı.

DOGE-USD Grafik

Yaşadığı büyük düşüş sonrası DOGE haber yazım sırasında 0.340 $ civarında işlem yapmak için hafifçe toparlanmayı başardı. Geçtiğimiz hafta tokenin %250’lik coşkulu pumpının ardından büyük düşüş kaçınılmaz görülüyordu.

DOGE, Coingecko’ya göre şu anda 43 milyar dolar ile piyasa değeri listelerinde altıncı sırada yer alıyor.

Daha fazla güç

20 Nisan, Twitter ve Reddit‘te topluluk üyeleri tarafından DOGE temalı kampanyaların başlatılmasının ardından “DOGE Day (Doge Günü)” olarak belirlendi. Trend, kripto çevrelerinin dışına da yayıldı ve hatta Snickers ve Milky Way markalar da bu etkinliğe dahil oldu.

Ayrıca, geçen yıl boyunca Elon Musk‘tan, tokenin momentumuna ve spekülatör özelliklerine katkıda bulunan gizli yorum sıkıntısı yaşanmadı.

DOGE Day o kadar büyüktü ki, ana akım medya CNBC‘nin şaka olarak ortaya çıkmış dijital paranın “bu yıl dünya kadar kazanç” sağladığını bildirmesiyle yer aldı.

CNBC’ye göre, kripto boğa ve Galaxy Digital CEO‘su Mike Novogratz, Dogecoin’in GME’nin yaptığı aynı hareketin çoğundan bahsettiğini belirtti. Ocak ayı sonlarında Reddit grubu, GameStop hissesini satın alma çılgınlığını ”wallstreetbets” olarak pumpladı.

“Çok genç yatırımcıların meme paraları ve meme fikirleri etrafında çılgın bir heyecanı var. GME’nin herhangi bir değeri korumaya devam etmesi benim için şok edici. “

DOGE‘yi pumlayanların hedefi, onu bir dolara çıkarmaktı, ancak 0,58 dolar eksik kaldılar.

Kripto trader KALEO, DOGE için devasa pump ve dump’u tahmin etti, ancak coşkudan ve FOMO’dan baya iyi bir şekilde kar elde etti. Kaleo, twitter paylaşımda:

Yalan söylemeyeceğim – yarın “DOGE günü” olayı havalı, ama bana XRP’nin Ocak ayının sonlarında yaptığı gibi aynı tip titreşimleri veriyor. Sözde pompaya doğru büyük bir yükselişteydim, ancak aldatmacaya çok fazla kapıldım ve büyük bir kayıp için bekledim.

Bunun yarın olmasına izin vermeyin.

Delüzyonel Dogecoin

DOGE, Coingecko’ya göre şu anda 43 milyar dolar ile piyasa değeri listelerinde altıncı sırada yer alıyor. Bu, şaka olarak yaratılan tokeni, sağlam gerçek dünya blok zinciri ağları Cardano ve Polkadot‘un üzerine çıkartıyor.

Kripto influencer’ı ‘Ivy’, #DogeDay gününde bir tweet ile son olaylardan bazılarını özetledi:

“Sadece 100 $ ‘a kadar giden DOGE hakkında birkaç tik tok yazısı gördüm …. bu 12 TRİLYON $ ‘ın üzerinde, yani 12x btc cari sınırın üzerinde.. Tanrım, 4/20’de ne içiyorsunuz?

Altcoinler ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu