Altcoin HaberleriManşet

IOTA, Volkswagen için belirleyici bir rol oynayabilir

Sponsorlu İçerik

2019 yılının Ekim ayında Alman otomobil üreticisi Volkswagen, DLT ve IOTA teknolojisine atıfta bulunarak birkaç gün önce halka açık bir patent başvurusunda bulundu.

Patentin açıklamasında, Volkswagen Dağıtılmış Defter (Distributed Ledger) teknolojisi temelinde verileri manipülasyona dayanıklı, merkezi olmayan bir şekilde depolayabilen bir yazılım çözümüyle ilgileniyor.

Patent açıklamasında Volkswagen, otomotiv endüstrisinde bir değişiklik olacağını ve araçların yazılımının giderek daha baskın bir rol oynayacağını belirtiyor. Volkswagen’e göre bu, araç yazılım geçmişinin ve araç durumunun izlenebilirliğini sağlamak için güvenilir bir ortam yaratmayı gerekli kılacak.

Özellikle yarı ve tam otomatik sürüş önümüzdeki yıllarda tanıtılacak; bir kaza veya olası bir yazılım değişikliği durumunda, araç üreticileri devlet otoritelerine, kazanın tam zamanında ya da yazılımda değişiklik durumunda, aracın durumu hakkında güvenilir bilgi verebilmeli. Ayrıca, müşteriye verilen diğer yazılım hizmetleri de belgelenmeli.

Şu anda, veriler sadece üretici tarafından merkezi olarak bir veri tabanına kaydediliyor ve bu nedenle kolayca manipüle edilebilir veya değiştirilebilir. Yetkililer ve sigorta şirketleri tarafından üçüncü taraf kontrolleri için güvenilir bir temel oluşturmak için Volkswagen, Distributed Ledger teknolojisini geleceğin çözümü olarak görüyor.

Ayrıca, VW, makineden makineye ödeme olan DLT için başka bir kullanım durumunu adlandırıyor. Patentin bu noktasında, otomobil üreticisi de açıkça IOTA‘dan bahsediyor.

”Teknolojinin başka bir uygulaması, makine-makine (M2M) ödemelerinin entegrasyonu. Bu, aracın güvenli bir şekilde belgelenmesini sağlar. Çok boyutlu yönlendirilmiş grafikler, kripto para ödeme sistemleri veya IOTA gibi güvenlik sistemleri.”

Belgenin çoğunda IOTA‘dan açıkça bahsedilmemesine rağmen, patentte açıklanan teknolojinin IOTA Tangle yoluyla ödemelerin ötesinde uygulanabileceği varsayılabilir. Bilindiği gibi, Volkswagen ve IOTA Vakfı yakın bir ilişkiye sahip.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu