Nedir? Nasıl? Neden?

Binance US’e, Terra çöküşüyle bağlantılı olarak dava açıldı

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Binance’in ABD kolu, geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan Terra çöküşünde 2 binden fazla yatırımcı tarafından sorumlu tutuldu. Binance, davacı tarafın UST’nin menkul kıymet olduğu ve borsanın kayıtsız menkul kıymet satışı yaptığına dair iddialarla karşı karşıya kaldı.

Bilindiği üzere LUNA çöküşü Güney Kore başta olmak üzere dünyada yüz binlerce mağdur yarattı. Söz konusu olayla ilgili olarak 2.000’den fazla yatırımcı, Binance borsasının ABD kolunu sorumlu tutarak borsaya toplu dava açtı. ABD merkezli hukuk firması Roche Freedman, yatırımcılar adına açtığı davada, Binance borsasının, olduğundan daha istikrarlı olan UST algoritmik stablecoin’i üzerinde bir pazarlama stratejisi uyguladığını iddia etti. Dosyada ise bu pazarlama staratejisinin sonucunda çöküş günlerinde yatırımcıların hazırlıksız yakalandığı ve mağdur edildiği belirtildi.

Kayıt dışı menkul kıymet satışı suçlaması

Davacı taraf Binance US CEO’su Brian Shroder‘e Binance Us’in kayıt dışı menkul kıymetler satmış olabileceğini UST2 bir menkul kıymet olduğu iddia ederek kişisel dava açtı.

2020 yılının Aralık ayında ABD’de Ripple şirketine karşı benzer bir dava açılmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yerel kripto para birimi XRP’yi menkul kıymet olarak nitelendirerek Ripple’ı Ripple’ı “kayıtsız menkul kıymetler satmakla” suçlamıştı. Hatırlanacağı üzere, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu geçtiğimiz günlerde Binance’in kendi tokeni BNB için bir soruşturma başlatmıştı. SEC’in BNB’nin menkul kıymet olup olmadığını araştırdığı belirtildi.

Do Kwon’un memleketi Güney Kore’de de Terra LUNA’nın çöküşüyle ​​ilgili olarak çeşitli davalar açıldı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu