Bitcoin HaberleriManşet

367 milyon $ değerindeki BTC, 0.63 dolar maliyetle taşındı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin ağı, sadece 0.63 dolar maliyetle yüz milyonlarca dolar değerinde BTC‘yi aktarmayı tekrar başardı. Böyle bir Bitcoin transfer ücreti, dünyadaki hiçbir bir ağ üzerinden yapılamaz!

24 Nisan’da bir Bitcoin balinası 367 milyon dolar değerindeki Bitcoin‘lerini bir hesaptan başka bir hesaba transfer etti ve sadece 0.63 dolar transfer ücreti ödedi. Bu büyük transfer, Bitcoin ağı üzerinden küçük ücretlerle yüksek değerlerin aktarılmasının ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor.

Transferi yapan kişinin kimliği hala anonim. Kripto paralar kullanıcılara gizlilik sağlar. Bu gizlilik sebebiyle, eğer kullanıcı kim olduğunu açıklamadığı sürece transferi kimin gerçekleştirdiğini asla bilemeyiz. Ancak bu tarz Bitcoin transferini genellikle kripto para borsaları yapıyor. Kripto para borsaları cüzdan güvenliğini sağlamak için belirli aralıklarla sıcak cüzdanlarındaki (internet ile bağlantılı cüzdanlar) varlıkları soğuk cüzdanlara (internet ile bağlantısı olmayan cüzdanlar) aktarıyorlar. Ayrıca, bir Bitcoin balinası soğuk cüzdanlar ve sıcak cüzdanlar arasında böyle bir transfer gerçekleştirmiş olabilir.

Transferden faydalanmak isteyen aracılar veya merkezi otoriteler olmadığı için BTC veya başka herhangi bir kripto para biriminin kullanımı oldukça ekonomiktir. Ayrıca, Bitcoin transfer ücretlerinin bu kadar düşük olması BTC‘nin benimsenmesi ve yaygınlaşmasını önemli ölçüde arttırabilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu