Bitcoin Haberleri

ABD Hükümeti, 2016 yılında Bitfinex’ten çalınan 119.754 BTC’ye el koydu

Sponsorlu İçerik

Federal yetkililer, Salı günü kripto borsası Bitfinex’in 2016 hack’ine bağlı olarak yaklaşık 3,6 milyar dolar değerinde 119.754 BTC’yi ele geçirdi.

The Washington Post gazetesi tarafından yayınlanan bir rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ), 2016’da Bitfinex döviz borsasının hack’lenmesiyle bağlantılı 3,6 milyar dolar değerinde kripto paraya el koydu. Salı günü ise yetkililer, Bitfinex hackinden elde edilen gelirleri aklamak için komplo kurdukları gerekçesiyle New York’ta iki kişiyi tutukladı. Saldırıda o dönem içinde yaklaşık 60 milyon dolar değerinde olan ve o sırada toplam işlem hacminin yaklaşık 6/1’ini temsil eden yaklaşık 120.000 Bitcoin çalınmıştı.

6 yıl önceki saldırının failleri olarak 34 yaşındaki Ilya Lichtenstein ve 31 yaşındaki eşi Heather Morgan tutuklandı. Çift popüler kripto ticaret platformundan çalınan 119.754 madeni parayı aklamaya çalıştıkları iddiasıyla yargılanacak. New York’da yaşayan çift Manhattan’da saat 15:00’te federal mahkemeye ilk kez çıkacaklar.

Başsavcı Yardımcısı açıklama yaptı

Başsavcı Yardımcısı Lisa O. Monaco, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü tutuklamalar ve departmanın şimdiye kadarki en büyük mali ele geçirmesi, kripto para biriminin suçlular için güvenli bir sığınak olmadığını gösteriyor. Dijital anonimliği korumak için nafile bir çabayla, sanıklar, kripto para işlemleri labirenti aracılığıyla çalınan fonları akladılar. Emniyet teşkilatının titiz çalışması sayesinde bakanlık, hangi biçimde olursa olsun parayı nasıl takip edebileceğini ve izleyeceğini bir kez daha gösterdi.”

Yetkisiz işlemler, çalınan kripto varlıkları Lichtenstein’ın kontrolü altındaki dijital bir cüzdana gönderdi. Son 5 yılda, çalınan bitcoinlerin yaklaşık 25.000’i ve fonların bir kısmı Lichtenstein ve Morgan tarafından kontrol edilen finansal hesaplara yatırıldı. Çalınan fonların geri kalanı, 94.000’den fazla bitcoin içeriyordu. Bu fonlar hack’ten yasadışı gelirleri almak ve depolamak için kullanılan cüzdanda muhafaza edildi. Lichtenstein ve Morgan çifti tarafından kontrol edilen çevrimiçi hesaplar için mahkeme tarafından yetkilendirilen arama emirlerinin yürütülmesiyle, özel ajanlar kontrol altında olan çevrimiçi hesaplardaki dosyalara erişim elde etti. Bu dosyalar, Bitfinex’ten çalınan fonları doğrudan alan dijital cüzdana erişmek için gereken özel anahtarları içeriyordu.

Yüzleşmeye hazırız

Columbia Bölgesi için ABD Avukatı Matthew M. Graves, şöyle konuştu:

“Kripto para birimi ve onun içinde işlem gören sanal para birimi borsaları, ABD finans sisteminin genişleyen bir bölümünü oluşturuyor, ancak karmaşık kara para aklama planları aracılığıyla yürütülen dijital para soygunları, kripto para birimine olan güveni sarsabilir” dedi. “Adalet Bakanlığı ve ofisimiz, çalınan fonları geri almak ve failleri sorumlu tutmak için 21. yüzyılın araştırma tekniklerini kullanarak bu tehditlerle yüzleşmeye hazır.”

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu