Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

ABD, Suç Faaliyetlerinde BTC Kullanımı Konusunda Endişeli

Sponsorlu İçerik

Washington’da yaşayan bir Bosnalı göçmen, Bitcoin karşılığında silah ve silah parçaları sattığı için 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD yetkilileri bir kez daha ülkedeki yasadışı faaliyetlerde Bitcoin kullanımı konusunda endişe duydular. 36 yaşındaki Hany Veletanlic, İsveç’teki teröristlere silah satmaktan suçlu bulundu ve Silah İhracatı Kontrol Yasasını ihlal ettiği için 7 yıl hapse mahkum edildi.

Dünyanın dört bir yanındaki kolluk kuvvetleri, izlenmesi zor olabileceğinden terör finansmanında kripto para birimlerinin kullanılması konusunda endişe duymakta. Daha önce, Blockchain analiz şirketi Chainalysis, suçla lekelenmiş 2.8 Milyar$ ‘ın üzerinde Bitcoin’in kripto para borsaları aracılığıyla aklandığını bildirdi.

ABD’li Yetkililer, İç Terörizmde Bitcoin Kullanımını Konusunda Uyardı

Daha önce, ABD Finansal Hizmetler Komitesi, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin iç terörizmi finanse etmek için kullanıldıkları konusunda uyardı. Bir zamanlar Bitcoin üzerinde battaniye yasağı çağrısında bulunan ABD’li Kongre Üyesi Brad Sherman, kripto paraların güvenliği ve gizliliğinin yerli teröristlerin ABD’deki operasyonlarını finanse etmesine izin verdiğini söyledi. Komite üyeleri, Neo Nazi üyelerinin faaliyetlerini yürütmek için Bitcoin bağışlarının kullandığı çeşitli olaylara dikkat çekti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu