Bitcoin HaberleriManşet

ABD’deki rekor işsizlik Bitcoin’e olan ilgiyi arttırdı

Sponsorlu İçerik

Yeni araştırmalar, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan rekor işsizliğin sonucu olarak Bitcoin‘e ve altcoin‘lere olan ilginin arttığını gösteriyor.

ABD milyonlarca insanın işini kaybetmesine ve işsizlik nedeniyle coronavirüs pandemisinin ardından işsizlik başvurusunda bulunduğuna tanık oldu. Başkan Donald Trump Mart ayı sonunda ulusal acil durum ilan etmesiyle ekonominin tamamen durmasıyla birlikte işletmeler beklenmedik şekilde kapanmak zorunda kaldı.

Sonuç olarak, işletmeler çalışanlarını işten çıkarmak ya da çok sayıda işçiyi ücretsiz izne göndermek zorunda kaldı. Her iki durumda da, bugün çalışmayan birçok insan var ve normal bir iş pozisyonunda nakit para elde etmenin hiçbir yolu olmadığı için dijital varlıklara yöneldiler.

Bitcoin‘in insanların zihinlerinde bu kadar güvenilir hale gelmesinin nedenlerinden biri, fiat paranın verildiği şekilde verilememesi. Örneğin, Mart ayı sonunda ABD’yi bu zor zamanlarda ayakta tutmanın bir yolu olarak yaklaşık 2.2 trilyon dolarlık ekonomik yardım paketi onaylandı. İyi niyetli olmasına rağmen, Tesla’nın ve SpaceX CEO’su Elon Musk gibi birçok kişi, tasarının onaylanmasıyla gelen teşvik kontrollerinin kötü bir fikir olduğunu belirtti.

Bunun gibi karşılıksız para basmanın, enflasyon ve diğer ekonomik sorunlara zemin hazırladığını ileri sürdüler.

Fiat paranın aksine, Bitcoin merkezi olmayan ve bankanın daha fazla gerekli olduğunu hissettiği her an basılamaz.

Buna ek olarak, Bitcoin, Mart ayı ortasında 4.000 dolardan Mayıs ayı başlarında 10.000 dolara kadar yükseldi. Kripto para birimi, nispeten kısa bir sürede büyük kayıplarını geri kazanmayı başardı, bu da birçok insanın BTC‘nin yıllar içinde olgunlaştığına ve fiyat dalgalanmalarına karşı kırılganlığının bir kısmını kaybettiğine inanmasına neden oldu.

Tokenist’teki araştırmacılar, yeni bir ankete göre birçok Amerikalı’nın önümüzdeki beş yıl içinde Bitcoin satın alacağını açıkladı.

”Şu anda 20 milyondan fazla Amerikalı işsizken, Bitcoin hakkındaki görüşleri değişti. Sonuçlar çarpıcı. Ankete katılan tüm yaş ve cinsiyet grupları arasında Bitcoin hakkında artan bilgi ve artan güven bulduk. Bu etki en çok 18 ile 38 yaş arasındaki (Y kuşağı) katılımcılarda belirgindi, bunların yüzde 45’i hisse senetleri, gayrimenkul ve altın yerine Bitcoin’e yatırım yapacaklarını belirtti.”

Bu verilere ek olarak, katılımcıların yüzde 40’ından fazlası (yaklaşık yüzde 59’u y kuşağı olmak üzere) önümüzdeki on yıl içinde Bitcoin’in fiat ile aynı seviyede kullanılacağına inanıyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu