Bitcoin Haberleri

Amerikalılar, BTC hizmet seçeneği eklemezse bankalarını değiştirebilir

Sponsorlu İçerik

Yakın tarihli bir ankete göre Amerikalıların çoğu, bitcoin ile ilgili ürün ve hizmet seçeneği eklemezse bankaları değiştirebilir.

New York Digital Investment Group (NYDIG) tarafından derlenen bir anket, şu anda yaklaşık 50 milyon Amerikalının bitcoin sahibi olduğunu tahmin ediyor. İlginç bir şekilde, anket katılımcılarının çoğu, dijital paralarını bu tür hizmetler varsa bankalarda saklayacaklarını belirtti.

Amerikalılar Bitcoin Sahibi

Bu yılın başlarında derlenen ancak kısa süre önce paylaşılan NYDIG’in raporu, bitcoin‘in hızla büyüyen benimseme eğrisini özetledi. Rapor, Ekim 2020’den bu yana yükselen fiyatlara değindi ve bir şekilde beklendiği gibi kitlelerin dikkatini çekti.

Üstelik sadece kurumsal dünyadan değil, perakendeci yatırımcılardan da pek çok yeni gelen oldu. Sonuç olarak NYDIG, SurveyMonkey ile ortaklığıyla 2.000’den fazla ABD vatandaşına kripto para birimi endüstrisi hakkındaki görüşlerini ve BTC veya diğer dijital varlıklarda fon tahsis etme yaklaşımlarını sordu.

Sonuçlar oldukça olumluydu çünkü her iki tarafın tahminleri, bugün 46 milyon Amerikalının Bitcoin‘e sahip olduğunu gösteriyor. Bu, 18 yaşın üzerindeki yetişkinlerin %22‘sinden fazlası.

Ayrıca, araştırma bitcoin ile bankalar arasında bir bağlantı kurmaya çalıştı. Her ikisi de tamamen farklı kreasyonlar olsa da, biri diğerinin tam tersi olmaya çalışırken, birçok bankacılık kurumu son zamanlarda kripto benimseme konusunda daha açık fikirli.

JPMorgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs ve BNY Mellon gibi bazı ABD devleri, bir şekilde bitcoin‘e dahil olma planlarını çoktan duyurdular.

Farklılıklara rağmen, çoğu katılımcı, Bitcoin depolama imkanı varsa, bankalarına güveneceklerini iddia etti.

Bir diğer %71‘i, bankaları Bitcoin ile ilgili ürünleri eklemeyi reddederse bankaları değiştireceklerini söyledi ve %81, mümkünse bankalar aracılığıyla BTC satın alacaklarını söyledi.

NYDIG Bridgewater’ın CFO’sunu Atadı

Kripto odaklı finansal hizmetler şirketi, bu haftanın başlarında John Dalby‘yi yeni Finans Direktörü (CFO) olarak atadığını duyurdu. Bu haberi özellikle çekici kılan şey, Dalby‘nin doğrudan dünyanın en büyük hedge fonu olan Bridgewater Associates‘ten gelmesiydi.

Bununla birlikte, atanması, NYDIG‘in genişleme çabalarının bir başka adımı. Çünkü şirket yakın zamanda Stone Ridge Holdings Group, Morgan Stanley, MassMutual ve daha fazlasını içeren bir finansman turuyla 300 milyon dolardan fazla para topladı.

NYDIG Kurucu Ortağı ve CEO‘su Robert Gutmann:

“Bitcoin üzerinde çalışmak, John gibi endüstri liderleri de dahil olmak üzere en iyi ve en parlak çalışanların çoğunun aradığı şey haline geliyor ve NYDIG, Bitcoin’i güvenli bir şekilde getirme kolektif misyonumuzun peşinde onlara parlayacak platformu, kaynakları ve kültürü sunmak için benzersiz bir konuma sahip.

Bitcoin ile ilgili en güncel içerikler için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu