Bitcoin Haberleri

Analist açıkladı: Bitcoin’in gerçek değeri 18.000 dolar

Sponsorlu İçerik

Bitcoin‘e stok / akış (S2F) modelini ilk uygulayan analist olarak bilinen PlanB, BTC‘nin S&P 500‘ün piyasa değeri ile güçlü korelasyonuna dayanarak önemli ölçüde düşük bir fiyatta olduğunu açıkladı.

Analiste göre, Federal Rezerv’in trilyonlarca doları kantitatif genişleme şeklinde basması, hem Amerika endeksini hem de Bitcoin‘i daha yüksek seviyelere çıkaracak.

PlanB‘nin analizi BTC ve S&P 500‘ün birlikte hareket etme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Analist iki varlık arasındaki korelasyonun haritasını çıkardıktan sonra, Bitcoin‘in neden önemli ölçüde değersiz olduğunu söylediğini ve şu anki piyasa değerinin neden 18.000 dolar olduğunu vurguladığını belirten bir denklem ortaya koyuyor.

”Borsa korelasyonu. S&P 500 2.6x (1200 $ -> 3100 $), BTC 1900x (5 $ -> 9500 $) yaptı. Bitcoin yüksek bir beta stokuna benziyor. Dünya çapındaki borsaları artıran trilyonlarca merkez bankası QE parası Bitcoin’e giriyor gibi görünüyor!”

Analist bu denkleme dayanarak, Bitcoin‘in 288.000 dolarlık S2F hedefine ulaştığında S&P 500’ün 4.300 civarında ticaret yapacağını belirtti.

Borsa analisti ve podcaster Preston Pysh, PlanB ile aynı fikirde ve merkez bankaları sistemi para ile doldurmaya devam ettikçe Bitcoin‘in yükselmesini bekliyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu