Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Analiste Göre Halving Fiyatlanması Oldu!

Sponsorlu İçerik

2020’nin en çok beklenen olaylarından biri yaklaşıyor. Bitcoin ödül yarılanması (halving) yaklaşık 4 ay uzaklıkta. Piyasaya yeni çıkan Bitcoin talebini azaltacağı düşünüldüğünde, birçok insan Bitcoin fiyatı üzerinde olumlu bir etkisi olacağını düşünüyor. Bununla birlikte, tanınmış bir analist, zaten fiyatlandırdığını düşünüyor.

Kripto para topluluğunda Bitcoin halving‘in fiyat üzerindeki etkisi hakkında ciddi ve sürekli bir tartışma var. Halving, şimdiye kadar fiyat üzerinde tarihsel olarak olumlu bir etkiye sahip oldu. Önceki halving etkinliklerini izleyen her 2 yılda da fiyat önemli ölçüde arttı.

Tarih gelecekteki olayların bir göstergesi olmasa da, birçok insan bu zamanın farklı olmayacağına inanıyor gibi görünüyor. Buradaki ana argüman, Bitcoin arzını azaltacağı ve eğer talebin aynı kalması veya artması durumunda fiyatın yükselmesi gerektiğidir.

Ancak, bazıları zaten fiyatlandığını düşünüyor. Çoğu zaman Bitcoin’in stok-akış (S2F) modelinden bahseden popüler kripto para analisti PlanB, fiyatlanmanın doğru olarak arttığını savunuyor.

Ona göre, insanların %10‘u modeli biliyorken, %90‘ı arkasındaki matematiği anlamıyor. Ayrıca talebin eksik olduğunu söyledi.

Bunu savunan tek kişi o değil. CoinShares’in Baş Strateji Sorumlusu Meltem Demirörs, yaklaşan Bitcoin halving hakkında düşüncelerini dile getirdi. Ona göre, bir çok insanın beklediği gibi canlandırıcı bir etkisi olmayabilir. Çünkü, Bitcoin türevleri pazarı büyüyor ve gerçek sahiplik ve Bitcoin transferinden ziyade daha fazla spekülasyona neden oluyor. Dolayısıyla arz ve talep dinamikleri devreye girmeyeceğini düşünüyor.

Bu İddialar Doğru Olabilir Mi?

Herhangi bir türden olay bekleneceği ve tüccarların çoğunluğu fiyat üzerinde bir etkisi olabileceğini bildiklerinde buna göre ticaret yaparlar. Bu nedenle, bazıları Bitcoin halving etkinliğinin zaten fiyatı yükselttiğini düşünüyor. Çünkü bilgi halka açık ve insanlar buna göre planlar yapabilir.

Ancak, etkinliğin pazara giren Bitcoin sayısını gerçekten azaltacağını da belirtmek gerekir. Meltem Demirörs’ün söyledikleri doğru ve Bitcoin vadeli işlem ticareti, toplam işlem hacminin büyük bir bölümünü oluştursa da, talep dikkate değerdir.

Muhtemelen birçok kişinin Bitcoin fiyatının halving’den sonraki yıl artacağına inanmasının ana nedeni budur.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu