Bitcoin HaberleriManşet

AXA sigortada Bitcoin’le ödeme devri

Sponsorlu İçerik

Sigorta sağlayıcısı AXA, İsviçre’deki müşterilerinin artan talebine yanıt olarak faturalarını Bitcoin ile ödemelerini sağlıyor.

Yapılan duyuruda, AXA İsviçre, müşterilerin primlerini Bitcoin‘le ödemelerini sağlayan İsviçre’deki ilk all-lines sigortacısı olduğunu iddia ediyor. Bitcoin‘le ödeme seçeneği, tüm yaşam dışı ürünler için Nisan ayının başından itibaren tanıtıldı.

Müşteriler için bir Bitcoin ödeme seçeneği başlatma kararı, AXA İsviçre tarafından 2019‘in sonlarında yapılan ve ankete katılanların yaklaşık üçte birinin kripto para birimlerine sahip olduğunu veya ilgilendiğini tespit eden pazar araştırmasını takip ediyor. Koronavirüs pandemisinin kripto para birimlerinin yayılmasını arttırdı. Şirket, ödeme sağlayıcısı Inapay aracılığıyla Bitcoin ödemelerini tanıttı.

AXA Switzerland açık inovasyon Başkanı Claudia Bienentreu şunları aktardı:

Bu, AXA‘NIN alternatif ödeme çözümleri için müşterilerinden gelen artan talebe verdiği yanıttır ve yeni teknolojiler giderek daha büyük bir rol oynamaktadır”

AXA ayrıca yakın gelecekte “Bitcoin‘in yanı sıra diğer ödeme seçeneklerinin” de mevcut olacağını bildirdi.

Bitcoin’le ödeme kabul eden şirketler artıyor

AXA, geçtiğimiz aylarda ürünlerini Bitcoin ile satın alma seçeneği sunan bir dizi şirkete katıldı. Daha dün, Amerika’nın en eski şarap dükkanı Acker, perakende ve açık artırmada satın alımlar için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kabul edeceğini açıklarken, bu ayın başlarında Nashville butik oteli The Bobby Hotel de kripto para birimi ödemelerini kabul ettiğini duyurdu.

Şimdiye kadar bunu yapan en yüksek profilli şirket Tesla. Kurumsal hazinesi için 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın almasının ardından Tesla, ürünleri ve hizmetleri için Bitcoin ile ödeme seçeneği sundu. Ancak, Bitcoin’i kabul eden diğer birçok şirketin aksine Tesla, sattığı ürünlerin karşısında aldığı Bitcoinleri dönüştürmüyor, Bitcoin olarak kasasında tutuyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu