Bitcoin HaberleriManşet

BaFin, Yetkisiz Bitcoin ATM’lerini Kapattı

Sponsorlu İçerik

Almanya Federal Finansal Denetim Otoritesi (BaFin) ülkedeki yetkisiz Bitcoin ATM‘lerini kapattı. Kripto paralar Alman Bankacılık Kanunu kapsamında düzenlendiği için, Bitcoin ATM operatörlerinin BaFin tarafından yetkilendirilmesi gerekiyor. BaFin, yakın zamanda kripto servis sağlayıcılarının hizmetlerine devam etmek için izin alması gerektiğini belirtti.

BaFin, KKT UG‘nin ülkedeki Bitcoin ATM operasyonlarını durdurma emriyle ilgili bildiri yayınladı. Bildiride, KKT UG‘nin yönetim kurulu başkanı Adam Gramowski‘ye gerekli izne sahip olmadıkları için Almanya’daki kripto para işlemlerine izin verilmeyeceği belirtildi.

Kripto paralar, Alman Bankacılık Kanunu (Kreditwesengesetz – KWG) uyarınca finansal araçlar olduğundan, şirketlerin gerekli izni olmadan ticari olarak işlem yapamıyorlar.

Shitcoins Club’ın ATM’leri

Polonyalı şirketin Shitcoins Club kripto para ATM‘leri alışveriş merkezlerinde, self servis mağazalarda ve Avrupa’daki diğer yerlerde yer alıyor. ATM‘lerde Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Dash işlemleri yapılıyor. ATM‘lerin çoğunda EUR, USD, GBP ve CHF ile kripto para satın almak mümkün.

Şirketin web sitesine göre, İngiltere, Polonya, İtalya, Romanya, Fransa, İspanya ve Hollanda‘da Bitcoin ATM‘leri işletiyorlar.

BaFin‘in emrinin ardından, şirketin Almanya‘daki ATM‘lerinde işlemler durdu.

ATM‘lerde konuyla ilgili bilgilendirme yapılıyor ve işlemlerin en kısa sürede geri geleceği yazıyor.

“Bu Bitcoin ATM’si geçici olarak çalışmıyor (4 Mart 2020’den beri). BaFin’in kararı nedeniyle şu an için ATM’leri kapatmak zorunda kalıyoruz. En kısa sürede hizmetlerimize geri döneceğiz.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu