Bitcoin HaberleriManşet

Binance Borsasında Bitcoin Ticaret Hakimiyeti Düştü

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, geçtiğimiz ay değerinde önemli bir büyüme kaydederken, ticaret baskınlığı Ocak ayında Binance platformunda %40‘ın altına düştü. Kripto para borsaları arasında lider olan Binance, kısa süre önce Ocak ayındaki incelemesini yayınladı. Bitcoin, yılın ilk ayında %38.17‘lik ticaret hakimiyeti kaydetti. Aralık 2019‘daki rakamdan ise, %2.31‘lik bir düşüş kaydedildi.

Bitcoin ticaret hakimiyeti; BTC’nin bir süre boyunca bir platformdaki toplam spot hacmine (örneğin, Binance) göre BTC ile temel para birimi olan Bitcoin ticaretinden gelen hacim katkısını temsil eder.

Ticaret hakimiyeti Ağustos 2019’da %45’i aştığında zirveye ulaştı. Ancak rakamlar bu yüksek seviyeden kısa bir süre sonra düşmeye başladı. Aralık ayında ticaret hakimiyeti %40.48 olarak kaydedildi.

Ayrıca, Bitcoin’in pazar hakimiyeti, Aralık 2019’daki yaklaşık %68‘den, bugün itibariyle %65.3’e düştü.

Ocak ayı Bitcoin için fiyat ve zincirleme aktivite açısından olumlu geçti. Kripto para, 3 Ocak’ta 6.974$ gibi düşük bir seviyeden 9.000$ ‘ın üzerine kadar kademeli olarak genel bir artış eğilimini sürdürdü. Küçük bir düşüş eğilimi olmasına rağmen, Bitcoin bu seviyeyi geçmeyi başardı ve pekiştirme aşamasında.

Basın zamanında, Bitcoin %1.25 düştükten sonra 9.278$ ‘dan işlem görüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu