Altcoin HaberleriBitcoin Haberleri

İlk Çeyrekte BTC’den Daha İyi Performans Gösteren Coinler

Sponsorlu İçerik

Bitcoin SV (BSV), LEO, ChainLink (LINK) ve Tezos (XTZ), 2020’nin ilk çeyreğinde Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimlerinden önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi.

Binance Research tarafından paylaşılan yeni analizine göre, bu dört kripto para, önemli proje haberleri, ana ağ lansmanları ve çatallanma (Fork) gibi kendine has faktörler nedeniyle Covid-19 salgınının yarattığı finansal etkiyi ortadan kaldırmayı başardı.

Bitcoin’in fiyatı son üç ayda yaklaşık %10 düşerken, piyasa değeriyle büyük kripto paralar arasında en iyi performans gösteren BSV aynı dönemde yaklaşık %70 değer kazandı.

Avustralyalı bilişim uzmanı ve Bitcoin SV’nin kilit destekçisi Craig Wright, Bitcoin‘in yaratıcısı olduğunu iddia ettiği davada yeni gelişmelerin yaşanmasıyla birlikte BSV Ocak ayında büyük bir değer artışı gördü.

Yine de, BSV’nin fiyatı Mart ayının başlangıcında yaklaşık 250 $’dan işlem görüyordu. 12 Mart’ta yaşanan Bitcoin‘in ani çöküşüyle birlikte diğer altcoinler gibi BSV‘de yaklaşık 88 $’a kadar düştü. Haberimiz hazırlanırken, piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto para birimi %5.60 oranında yükselerek 180 $’dan işlem görüyordu.

12 Mart’ta Bitcoin fiyatı % 37.5 oranında düşerek tarihindeki en büyük kayıplarından birini yaşadı.

Bitcoin yılın ilk üç ayında S&P 500 ile pozitif bir korelasyona sahip olsa da altınla herhangi bir ilişki sergilemedi.

Binance Research:

“Bitcoin, 2020’nin ilk çeyreğinde ABD hisse senetleri ile önemli bir pozitif korelasyon sergilemesine rağmen, bu yüksek korelasyon katsayısının orta ve uzun vadede devam etmesi pek olası görünmüyor.”

Yukarıda bahsedilen dört yüksek performanslı kripto paranın dışında, Bitcoin ve piyasa değeriyle diğer büyük kripto para birimleri, 2020’nin ilk çeyreğinde rekor düzeyde yüksek korelasyon seviyeleri kaydetti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu