Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin 2020 Yılına Mı Hazırlanıyor?

Sponsorlu İçerik

Kripto para endüstrisinin bilinen analistlerinden TradeBlock‘un yeni verilerine göre, önde gelen kripto para birimi Bitcoin‘in teknik gücü daha önce görülmemiş seviyelere ulaştı.

3 metriğin; işlem hacmi (USD eşdeğeri bazında), işlem sayısı ve karma oranı analizine dayanan bu güç, koinin 2020’ye kadar harika bir konumda olduğunu gösteriyor.

İşlem Hacmi

TradeBlock, Bitcoin ağının 2019’da her zamankinden daha fazla USD cinsinden değer taşıdığı gerçeğini vurguluyor. Tek bir traderın, Bitfinex borsasında 20.000 Bitcoin’i çektikten sonra, Temmuz ayı sonunda 1 günde 500 Milyar Dolar’ın üzerinde bir artış gösterdi.

Bitcoin’de taşınan ve buna bağlı artan USD değeri, koin gücünü ve hakimiyetini vurguluyor. ABD piyasa düzenleyicilerinin, bankalarının ve dünyanın her yerinde neden kendi dijital para birimlerini oluşturarak harekete geçmek istediklerini gösteriyor.

İşlem Sayısı

TradeBlock verileri ayrıca Bitcoin ağının 2019 yılında diğer yıllara göre daha fazla işlem gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Grafikler Mayıs 2019’un yaklaşık 12 milyon işlemle koin için en yoğun ay olduğunu gösteriyor. Bu, koinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Aralık 2017’yi yendiği ve ağın 11 milyondan biraz fazla işlemi ortaya koyduğunu gösteriyor.

Bu işlem sayıları, bu yıl birçok iniş çıkışların yanı sıra bazı fiyat durgunluğuna rağmen, Bitcoin’in milyonlarca insan tarafından giderek daha fazla kullanılmaya devam ettiğini gösteriyor.

Hash rate

Son olarak, TradeBlock, Bitcoin fiyatındaki azalmaya ve madenci karlılığına rağmen yeni zirvelere yükselmeye devam eden hash rate de değindi.

Hash rate işleme işlemlerine adamaya istekli güç madencileri işlem miktarının önemli bir göstergedir.

Bitcoin analisti PlanB‘ye göre, hiçbir madenci kapitülasyonu gerçekleşmedi. Onların düğümü yaklaşık 113 EH / s tahmini bir hash oranı kaydetti ve bu 1 yıl öncesine göre %100 daha yüksek.

PlanB, güçlü bir hash rate trendinin, Bitcoin’in fiyat beklentileri hakkında daha orta ve uzun vadeli bir bakış açısıyla “madencilerin iyimser” olduğunu ve bu nedenle önce fırsatı değerlendirmek için “deli gibi madencilik donanımına yatırım yaptıklarını” ima ettiğini de sözlerine ekledi. Aynı şey sektördeki diğer büyük projeler için söylenemez. Bitcoin, tüm zamanların en yüksek hash rate’ine yükselirken, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin, ağlarında kullanılan bilgi işlem gücünde bu kadar çarpıcı bir artış görmedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu