Bitcoin HaberleriKripto Para AnalizleriManşet

Bitcoin 64.000 Dolara ulaşabilecek mi?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin‘in fiyatı Mart ayının ortasından bu yana 61.062 $ seviyesinin altında seyrediyor. Aslında, kripto para biriminin fiyatı o zamandan beri büyük ölçüde 51.695 ila 60.000 dolar arasında kaldı. Başka bir deyişle, kripto varlığın yeni bir ATH’ye ulaşmasının üzerinden 25 günden fazla zaman geçti ve fiyatı ağdaki büyük işlemlerde bir artışa karşılık gelecek şekilde genişledi.

Haberimizin yayına hazırlanırken fiyat seviyesinde, %85’in üzerinde HODLer karlıydı. Burada ilginç olan, büyük HODLer’ların %25’inden fazlasının veya dörtte birinden fazlasının portföylerinde hala Bitcoin bulunuyor.

Şimdi, 6 Nisan 2021‘de Bitcoin, ağında yılın en büyük 2. ve 3. tekli işlemlerini gerçekleştirdi. Zincir üzerindeki hacmin bir saatlik tek bir penceresinde, ağdaki 35.237 ve 30.000 Bitcoinlik iki işlem, ikinci ve üçüncü en büyük işlemleri işaretledi. İlk transfer, 2019’da 66.666 $’lık BTC tutan ancak son 4 ayda boş duran bir adrese yapıldı . Tokenler daha sonra taşındı ve hareketsiz haldeyken, şu anda içerisine 2. transferde 35.237 token aldı.

İlginç soru şu: Bu balina transferleri neye karşılık geliyor? 2019’da balina transferleri, fiyatta %200’ün üzerinde bir artışa yol açtı. Buda en son balina transferlerinin 64.000 $ seviyesinde bir ralliye yol açabileceğine işaret ediyor.

Yukarıdaki grafik, Aralık 2020’den bu yana Bitcoin’in en büyük zincir içi hacminin saatini gösteriyor. Ayrıca, bu ralliye işaret eden bir başka metrikte Bitcoin için Türev Finansman Oranıydı.

Tabloya göre Bitcoin’in fiyatı yükselmeye devam edecek. Bitmex’te, +0.10 % fonlama oranı birkaç hafta önce Bitmex’te görülenlere yakın ve ikincisi de Bitcoin’in fiyatını Mart ayının zirvesine yaklaştırdı. Uzun vadeli işlemler kısaları körüklüyor ve bu durum, türev borsalarındaki artan likidasyonlarla birlikte mevcut fonlama oranında da geçerli.

Fon oranındaki pump, traderlar arasındaki hissiyatın yükselişe geçtiğine işaret ediyor. Mevcut fonlama oranına bağlı olarak, kısa vadeli bir zirveye ulaştıktan sonra daha büyük bir fiyat düzeltme riski de mevcut. Bununla birlikte, şu an itibariyle, duyarlılık ve ölçümlere dayanarak, Bitcoin’in 64.000 $ hedefine doğru ilerlemeye devam etmesi muhtemeldir.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu