Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin 8.000 doları hedefliyor, altcoinler takipte

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatı 8.000 dolarlık güçlü direnci geçmek üzere. Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash gibi altcoin‘ler önde gelen para birimini takip ediyor ve aynı zamanda önemli fiyat artışları gösteriyor.

Bitcoin şu anda boğaların hakimiyetinde ve BTC fiyatı %2.58 oranında artarak son 24 saat içinde 7.956 $’a ulaştı. Yükseliş momentumunu doğrulamak için Bitcoin‘in üstesinden gelmesi gereken bir sonraki büyük direnç seviyesi olarak kabul edilen 8.000 $’lık alanı kırmaya çok yakın.

Bitcoin halving‘e 2 haftadan biraz daha az bir süre kaldı ve yatırımcılar arasında yükseliş havası yaratıyor. Deneyimli Bitcoin analisti Josh Rager, Bitcoin‘in yakında 8.000 $’a ulaşacağını açıklıyor, bu nedenle 12 Mart’ta kaybedilen bu önemli işareti bir kez daha ele alıyor. Hem işlem hacmi hem de temelleriyle yükseliş eğilimi gösterdiğini belirtti

Bununla birlikte, kripto para analisti SalsaTekila, 7.800 $ ila 8.000 $ fiyat aralığında birçok satış emri olduğu konusunda uyarıyor, bu yüzden Bitcoin‘in doğrudan 8.000 $’lık alanı geçip geçemeyeceği konusunda tereddüt ediyor.

Veri analiz şirketi Glassnode, Bitcoin‘in NUPL’sinin (Net Gerçekleşmemiş Kar / Zarar) boğa bölgesine girdiğini ve boğa koşusunun başlangıcını işaret edebileceğini belirtiyor. NUPL, göreceli gerçekleşmemiş kar ile göreceli gerçekleşmemiş zarar arasındaki farktır ve Glassnode tarafından piyasa duyarlılığını değerlendirmek için kullanılıyor.

Infotheblock verileri, dolaşımdaki tüm Bitcoin‘in %43.06’sının son iki yılda taşınmadığını açıkladı. Bu rakam, son 2 yılda %10.6’dan fazla arttı ve Bitcoin‘i uzun vadeli bir yatırım olarak gördükleri, hareket ettirmedikleri veya satmadıkları için birçok yatırımcının yükseliş eğilimi sergilediğini belirtti.

Önde gelen Bitcoin analisti Big Cheds, Twitter’daki genel ruh hali olumsuz görünse de, Bitcoin‘in, BTC EMA 8’in (6 saatlik grafikte) ticaretine devam ettiği için yükseliş bölgesinde ticaret yapmaya devam ettiğini açıklıyor. BTC‘nin 8.000 $’lık işareti kırması için koşullar yarattığını belirtti.

Altcoin piyasası şu anda Bitcoin‘in yükseliş trendini takip ediyor ve bunun sonucu olarak Ethereum fiyatı %4.71 oranında arttı ve bazı analistlere göre 220 $ fiyatına yol açabilecek 205 $’a kadar yükseldi. En büyük 10 kripto para birimi içinde, XRP bu boğa haberi nedeniyle %6.03 artışla 0.2143 $’dan işlem görüyor. Litecoin fiyatı da son 24 saatte % 3.69 artarak 46.22 $’a yükseldi.

Tether veya Bitcoin Halving fiyat artışından sorumlu mu?

Bitcoin Halving, mevcut yükseliş gelişimi için sözde katalizör olarak görülüyor ve şimdi 2 haftadan biraz az zaman kaldı. Uzmanların görüşleri çok farklı olduğu için halving‘in fiyatlandırıp fiyatlandırmadığı konusunda ortak bir fikir birliği yok.

Yeni Tether‘in basılması ve Bitcoin fiyatı üzerindeki iddia edilen etkisi geçmişte tartışılmıştı. Son 30 gün içinde Tether, 1 milyar dolardan fazla USDT bastı, böylece Tether‘in 7.13 milyar dolarlık piyasa değeriyle XRP‘ye (9.41 milyar dolar) çok yaklaştı. Bununla birlikte, Tether‘in baskısı ile BTC fiyatı arasında doğrudan bir nedensel bağlantı olup olmadığı tartışmalı bir konu olmaya devam ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu