Bitcoin Haberleri

Bitcoin aktif adres sayısında büyük artış yaşanıyor

Sponsorlu İçerik

2020’nin başından beri, Bitcoin günlük aktif adreslerin sayısı hızla artıyor. 7 günlük ortalamaya göre, günlük aktif Bitcoin adreslerinin sayısı 643.000’den 945.000’e yükseldi.

Bu değer şimdi Aralık 2017’de Bitcoin boğa koşusunun zirvesine yakın elde edilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.19 milyon adrese ulaşıyor. Bu büyümenin büyük kısmı sadece geçen ay gerçekleşti ve günlük aktif adres sayısının 7 günlük ortalamasına baktığımızda %26.7 artışla 746.000’den 945.000’e yükseldi.

Tarihsel olarak, aktif Bitcoin kullanıcılarının sayısı Bitcoin‘in fiyat hareketi ile gevşek bir şekilde korele oldu. Bu, özellikle aktif Bitcoin adreslerinin sayısının sık sık arttığı bir boğa koşusunda ortaya çıkıyor.

Bitcoin gönderen veya alan Bitcoin adreslerinin sayısı olarak tanımlanan günlük aktif Bitcoin adreslerinin sayısı, aktif Bitcoin kullanıcılarının sayısını hesaplamak için kullanılıyor, çünkü daha aktif adresler genellikle daha fazla kullanıcı anlamına geliyor. Bununla birlikte, aktif adreslerin kullanıcılara oranı tam olarak 1: 1 değil, çünkü birçok kullanıcı birden çok işlem için yeni bir adres oluşturuyor.

Günlük aktif Bitcoin adreslerinin sayısı Ocak 2018’den bu yana en yüksek değere ulaştı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu