Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin boğa işaretleri tekrar ortaya çıktı

Sponsorlu İçerik

Bu haftanın başlarında, Bitcoin yaklaşık 24 saat içinde 7.700 dolardan 9.500 dolara çıktı. Bu, kripto para biriminin yükselen bir mum ile son derece güçlü bir aylık performans göstermesine izin veren bir hamleydi.

Birçoğu mumu kararlı bir şekilde olumlu bir işaret olarak kabul ederken, bir kripto para analisti bunu, boğa saran mumun büyük bir yanlış isim olduğunu kaydetti. Analist Thomas Bulkowski kendini boğa saran şamdanların makro ters dönüş belirtileri dışında bir şey olduğunu belirtti.

Thomas Bulkowski:

“Bu mumlar, aşağı yönlü bir fiyat eğiliminin geçici olarak tersine çevrilmesi işlevini görüyor. Bu aynı zamanda kaçınmanızı önerdiğim trade aralıklarından biri. Neden? Çünkü birincil eğilim aşağı yönlü. Boğa saran şamdan bu eğilimi tersine çeviriyor, ancak sadece kısa bir süre için. Birincil düşüş eğilimi devreye giriyor ve düşmeye başlıyor.”

Bununla birlikte, Bitcoin kısa süre önce boğa saran mumun düşüş etkilerini ortadan kaldırabilecek başka bir teknik başarı elde etti.

Başka bir kripto para analisti Smokey‘e göre, Bitcoin‘in Nisan ayında güçlü bir şekilde toparlanması, kripto para biriminin bir aylık grafikte Ichimoku Cloud‘un önemli bir seviyesinin üzerinde aylık mumunu kapatmasıyla sonuçlandı.

Bu, BTC için son derece önemli çünkü Bitcoin bu teknik seviyenin en son 2016 yılının başlarında, kripto para biriminin 500 dolar civarında işlem gördüğü zaman sadece 20 ay sonra 20.000 dolara getiren %4.000 ralliden önce olmuştu.

Analist, bu tarihsel emsale göre kripto para pazarının bir sonraki parabolik mitinginin eşiğinde olduğunu ileri sürüyor.

Bitcoin boğa işaretleri

Bitcoin’in bu hafta başlarındaki eğilimi o kadar güçlüydü ki Çarşamba günkü rallinin zirvesinde bir trader beklenmedik bir teknik olay gözlemledi; Bitcoin‘in bir saatlik grafiğinin göreceli güç endeksi (RSI) 96.5’e ulaştı.

Geleneksel teknik analiz formları, RSI 70 seviyesini geçtiğinde, analiz edilen zaman dilimi boyunca aşırı satın alındığını gösterir. Bitcoin’in bir saatlik RSI’nın kısa bir süre 96.5’e ulaşması, neredeyse alçak noktaya kadar aşırı derecede satın alındığı anlamına geliyor.

Kripto para analisti Byzantine General‘e göre, BTC için bu metrik en son Nisan 2019’da, kripto para biriminin birkaç saat içinde %25 arttığı gün oldu. Bu hamleyi takip eden üç ay içinde Bitcoin 4.000 dolardan 14.000 dolara yükseldi.

Benzer şekilde, kripto para analisti RookieXBT, son altı hafta boyunca Bitcoin‘in fiyatını sınırlayan yükselen kamanın aşağı doğru açık bir şekilde geçersiz kılındığını belirtti.

BTC‘nin ayı piyasasından sonra yükselen kamanın üzerine çıkmasıyla ilgili özellikle dikkat çekici olan şey, 2019’un boğa koşusunun başlangıcını işaretleyen ve fiyatını üç ay içinde 4.000 dolardan 14.000 dolara çıkaran piyasa yapısı ile aynı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu