Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin, Bu Metriğe Göre 5 Yılda Aya Çıkabilir!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, geçen hafta yeni zirvelere yükseldikten sonra, hafta sonu boyunca 10.000 doların altına düştüğü için ayılar günü kazandı. Kripto paraların kralı, ayılar güç kazandıkça 9.600 dolar değerinde seyretmeye devam ediyor. Kısa vadeli tahminlere göre daha derin düzeltme olacağı söylense de, büyük resim de özellikle Bitcoin‘in Enerji Değeri göz önüne alındığında büyük yükselişini sürdürebilir.

Bitcoin Enerji Değeri, son 10 yılda BTC fiyatını izlemek için kullanıldı. Capriole dijital varlık yöneticisi Charles Edwards, Bitcoin’in bu önemli metriğe dayanan gelecekteki beklentilerini vurgulamak için kısa süre önce Twitter’da düşüncelerini paylaştı.

Edwards, Enerji Değeri hesaplanmasında kullanılan iki farklı girdi olduğunu belirtti; hash oranı ve madencilik donanım verimliliği. Hash oranı için Edwards, son 5 yıldır istikrarlı bir yükseliş trendi olduğunu belirtti. Bu ilişkinin devam edeceğini varsayıyor. Yani, Bitcoin hash oranının büyüme oranı yılda yaklaşık %135’ten 2025’te yıllık %20’ye düşmesini bekliyor.

Bitcoin‘in enerji verimliliğinin yıllar içinde de iyileştiğini, ancak yıllık iyileşme oranının 2015’te görülen %400’den 2019’da %50’ye düştüğünü belirtti. Edwards, bu gerileme eğiliminin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini bekliyor.

Charles Edwards:

“HR Verimliliği için bu tahminleri birleştirecek olursak, Bitcoin’in Enerji Değeri 2025 yılına kadar 100.000 dolara ulaşmalı.”

Edward’ın tahmini, ani fiyat dalgalanmalarına maruz kalan gerçeğe uygun değerden türüyor. Geçmişte, Bitcoin fiyatı enerji değerinden %70 daha düşük saptı ve diğer zamanlarda %600 daha yüksek kazıldı. Bu nedenle, tarih kendini tekrarlarsa, BTC 600.000 dolara çıkabilir.

Ayrıca, uzun vadede Bitcoin fiyatının kilit belirleyicileri olan arz ve talebini de dikkate alıyor. BTC’nin arzı, iki yıldan fazla bir süredir taşınmayan cüzdanlarda kilitli olan %40 BTC tarafından kanıtlandığı üzere azalıyor. Buna ek olarak, enflasyon oranı Mayıs ayındaki halving’den sonra yarıya inecek.

Ancak, büyük sayılar yasası nedeniyle, 6X gerçeğe uygun bir değer değil. Dijital varlık yöneticisi, 2X gerçeğe uygun değere çok daha makul olduğunu belirtti. Bu, Bitcoin‘i bir sonraki pazar döngüsünde 200.000 dolar aralığında olması demek.

BTC’nin Geleceğine Yönelik Potansiyel Riskler

Edwards ayrıca gelecekte Bitcoin fiyatını tehdit eden iki şeyden bahsetti. Birincisi, kayıp paralara erişim sağlayan SHA-256 algoritmasını kırabilecek kuantum hesaplamaları. İkinci risk, Bitcoin ana akım benimsenmesini ve enerji verimliliğini engelleyebilen hükümet yasakları.

Charles Edwards:

“Riskler göz önüne alındığında, Bitcoin cazip bir yatırım. Her neslin ömür boyu bir kez fırsatı var. Bitcoin, son 10 yılın en iyi performans gösteren varlığıydı. Gelecek 5 yılın farklı olmayacağını düşünmek için birçok neden var.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu