Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin Cash Halving’i Madencileri Bitcoin’e Yönlendirebilir

Sponsorlu İçerik

Coin Metrics, Bitcoin Cash‘in madencilik ödülünün yarıya indirilmesinin (halving) madencileri teslim olmaya ve daha karlı olan Bitcoin ağına girmeye zorlayabileceğini iddia ediyor. Sonuç olarak Bitcoin madencilik zorluğu artabilir.

Blockchain analiz şirketi Coin Metrics, Bitcoin ve Bitcoin Cash‘in kısa ve orta vadeli madencilik hakkında bir rapor yayınladı. Sonuçlar, Bitcoin Cash için biraz kötümser ve madencilerin Bitcoin ağı lehine bir artış olacağını tahmin ediyor.

Kapitülasyonlar, BCH bloğu 630.000’e ulaştığında yaklaşık 3 gün içinde gerçekleşecek olan Bitcoin Cash halving etkinliği ile hızlandırılacak. O zaman, madencilik ödülü 12.5’ten 6.25 BCH‘ye düşürülecek. Bu düzenleme Mayıs ayında Bitcoin ile aynı, ancak iki etkinlik arasındaki boşluğun Bitcoin Cash’in madencilik gücü üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.

Madenciler Bitcoin Ağına Yönelecek!

Kripto para piyasası COVID-19’un yayılmasından olumsuz etkilendi. Sadece kripto para birimlerinin fiyatları düşmekle kalmadı, aynı zamanda çok sayıda madenciyi de etkiledi. Bitcoin‘in en kötü fiyat çöküşlerinden birini yaşadığı 12 Mart’tan sonra hashrate’i de düştü. O zaman 3 ayın en düşük seviyesi olan 82.2 TH / s’e düştü. Bitcoin Cash hashrate’i de piyasanın çöküşüne paralel olarak yıllık bazda düştü.

Fiyatlar son haftalarda toparlanmış olsa da, henüz kârlılık noktasının ötesine geçmedi. Bu nedenle en az verimli madencilerin teslim olması gerekiyordu. Bu, Coin Metrics‘in iddia ettiği gibi, birkaç gün önce Bitcoin‘in madencilik zorluğunun en son ayarlanmasıyla kanıtlandı. Zorluk seviyesi %16 azaldı, bu da BTC‘nin tarihindeki en önemli ayarlardan biri olarak kabul ediliyor. Halving ile birlikte bu gerçek, Coin Metrics’in bildirdiği gibi Bitcoin Cash üzerinde doğrudan bir etkiye sahip.

Coin Metrics:

”Bitcoin için madencilik önderliğindeki satış baskısının artmaya devam etmesi muhtemel, çünkü hem Bitcoin Cash hem de Bitcoin SV sırasıyla 8 Nisan ve 9 Nisan’da halving etkinliğini gerçekleştirecek. Her üç varlık da aynı SHA-256 madencilik algoritmasını paylaşıyor ve madenciler hash güçlerini en yüksek yatırım getirisini sağlayan varlığa yönlendirebilirler.”

Coin Metrics, Bitcoin Cash halving etkinliğinden sonra madencilerinin, hash güçlerini bir ay daha 12.5 BTC ödülü alacak olan Bitcoin‘e yönlendirmek zorunda kalacağı yüksek bir olasılık olduğu sonucuna varıyor. Bu nedenle, Coin Metrics, Bitcoin‘in zorluğunda bir artış ve tüm madenciler için karda bir azalma olmasını bekliyor. Bununla birlikte, Coin Metrics uzun vadede bunun olumlu olacağı sonucuna vardı.

Coin Metrics:

”Verimsiz madenciler ağdan çıktığında, geri kalan madenciler için kar marjları artacak, bu da satış baskısını azaltacak ve fiyatları artıracak. Bu döngü tamamlandığında, madenci endüstrisi gelecekteki fiyat artışlarını destekleyen daha sağlıklı bir duruma dönmeli.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu