Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin, Dört Yıllık Döngüyü Takip Ediyor Mu?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin ve kripto para analisti Benjamin Cowen, birçok kripto para savunucusunun iddia ettiği döngüsel fiyat teorileriyle ilgili bir video yayınladı. Bitcoin’in dört yıllık fiyat trendlerini inceleyen Cowen, bir numaralı kripto para biriminin böyle ayırt edilebilir bir kalıp takip etmediğini iddia etti.

Bitcoin, iki önemli fiyat artış dönemi yaşadı. Her biri sırasıyla 2012 ve 2016 yıllarında gerçekleşen blok ödül yarılanmasını (halving) izledi. Bu nedenle, kripto para savunucuları, blok ödülünün bu Mayıs ayında tekrar yarıya düşeceğinden benzer bir değer artışı bekliyorlar.

Cowen, Bitcoin‘in değer artışının dört yıllık basit bir kalıp izlemediğini gösteren piyasa verilerine işaret ederek bu teoriyi yok saydı. Aksine, Bitcoin’in ilk günlerinden bu yana bir dizi tepe ve alt noktası oluşturduğunu, bu eğilimlerin piyasa değeri arttıkça daha uzun süreceğini belirtti.

Cowen‘e göre, Bitcoin 2022 yılına kadar fiyatın bir kez daha artmaya başlayacağı “birikim süresi” olarak tanımladığı şekilde kalacak. Cowen‘in uzun zamandır Bitcoin ve bir bütün olarak kripto para piyasası hakkında yükselişte olduğunu belirtmek gerekiyor. Geçmişte, toplam kripto para pazar sınırının önümüzdeki birkaç yıl içinde 11 Trilyon $’ı aşabileceğini ve Bitcoin‘in 100.000 $’ın üzerinde bir fiyata ulaştığını belirtmişti.

Ekonomik Kriz Tahminleri Değiştirebilir

Bitcoin‘in gelecekteki değerinin herhangi bir tahmini, etkisi henüz tam olarak gerçekleşmemiş olan mevcut küresel finansal kriz ortamında değişebilir. Dünyanın yakında uzun bir enflasyon dönemi, yüksek işsizlik ve ekonomik düşüş görmesi muhtemel. Kripto para birimleri henüz böyle bir ortamda faaliyet göstermedi ve bu nedenle önümüzdeki birkaç aydaki performanslarının emsali yok.

Merkez bankaları artık ekonomilerini canlandırmak için büyük miktarlarda para basarken, muhtemelen servetlerini enflasyondan korumak isteyenler tarafından Bitcoin bir yatırım aracı olarak kullanılabilir. Bununla birlikte, zayıf ekonomiler aynı zamanda serveti kripto para birimleri gibi daha riskli, daha spekülatif varlıklara sokma konusundaki ilgiyi azaltabilir. Gerçekte, kripto para alanı keşfedilmemiş sulara giriyor ve nasıl ilerleyeceğini gösteren çok az veri var.

Ekonomik meselelere rağmen, kalkınma ve benimseme hız kesmeden devam ediyor. Bu gerçek, önümüzdeki birkaç ay boyunca Bitcoin’in büyüme potansiyelini analiz ederken de dikkate alınmalı. Aslında, Blockchain teknolojisi, lojistik ve nesnelerin interneti (IOT) gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Bu gelişmeler değerini önemli ölçüde etkileyebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu