Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin fiyatı 2020’nin sonunda patlama yapabilir mi?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatı son altı haftadır 2020 zirvesinden geriledi. Ancak makroekonomik ve politik faktörler yıl sonuna doğru yeniden canlanmaya neden olabilir.

Eylül ayının ilk günlerinde keskin düşüşünden bu yana Bitcoin, 10.000 $ ‘ın ortasında göreceli bir istikrar yakaladı ve son üç hafta boyunca orada kalmaya devam etti. Yatırımcılar ve analistler, yaklaşan ABD seçimlerinin BTC fiyatları üzerinde herhangi bir etkisi olup olmayacağını belirlemek için uzun vadeli tablolara bakıyorlar.

Kasım ayında başkanlığı kimin kazandığına bakılmaksızın devam etmesi muhtemel olan para ve maliye politikaları da dahil olmak üzere oyunda başka faktörler de var gibi görünüyor.

Seçimler ve Bitcoin Fiyatları

Dijital varlık yöneticisi Charles Edwards, Bitcoin için uzun vadeli grafik açıp, geçtiğimiz on yıldaki gerçekleşen ABD seçim dönemlerini inceledi. ABD seçimlerinden önceki üç ayın geçmişte Bitcoin için ‘sert’ olduğunu gözlemledi.

Bitcoin, bu yıl Ağustos ortasında 12.200 $’lık bir fiyat zirvesine ulaştı ve seçime giden üç ay boyunca 10.000 $’ın biraz altına düştü. Ve henüz Ekim’e bile gelmedik.

Burada dikkat edilmesi gereken diğer güçlü bağlantı, olayların halving ile de bağlantılı olması ve her iki olayı takip eden aylarda fiyatların önemli ölçüde arttığıdır.

Tarih kafiyeli bakmak gerekir ise, Bitcoin fiyatı, 2021’in başlarında açıkça tanımlanmış bir boğa koşusuna girmeden önce, bu yılın geri kalanında büyük olasılıkla değişken kalacaktır.

Ekonomist ve trader Alex Krüger, hem hisse senetleri hem de kripto varlıkları olan piyasaların daha büyük bir trendde bir duraklama yaşadığını belirtti. Seçim korkularının ve para politikası sıkıntılarının yatırımcıları gerginleştirdiğini ekledi;

“Parasal ve mali genişleme seçimlerden sonra büyük olasılıkla yeniden başlayacak. Bu nedenle, seçimlerden sonra devam eden dolar zayıflığı yüksek oranlı bir ticarettir. “

Bitcoin ayrışması

Bu yılın büyük bölümünde, Bitcoin fiyatları hisse senedi piyasalarıyla yüksek oranda ilişkilendirildi, ancak bir analist, işlerin yakında bu cephede değişeceğini düşünüyor. Şu anda meşhur olan stok-akış fiyat tahmin modelinin yaratıcısı Willy Woo, Bitcoin’in yakında içsel benimseme s-eğrisine bağlı olarak geleneksel pazarlardan ayrışacağını düşünüyor;

Kıtlık kavramı sonunda perakende yatırımcılarla devreye girdiğinde ve halk tarafından Bitcoin hakkında daha genel bir anlayış olduğunda, bunlar daha fazla benimsemenin itici güçleri olacaktır. Merkez bankalarının borçlarını düşürmek için çabalayan itibari para birimlerinin küresel olarak değerinin düşürülmesi önermesi de var. Bu aynı zamanda, Bitcoin’in şekillendirdiği güvenli limanlara yatırım yapılmasını da sağlayacaktır.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu