Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin fiyatı 500.000 dolara ulaşabilir mi?

Sponsorlu İçerik

Tyler ve Cameron Winklevoss, altın ve doların değer kaybetmesi durumunda Bitcoin’in nasıl etkileneceğini açıkladılar. Winklevoss kardeşler, uzay madenciliği nedeniyle altın fiyatının düşeceğini ve dolayısıyla Bitcoin fiyatının 45 kat artacağını tahmin ediyor.

500.000 Dolarlık Bitcoin” başlığı altında yayınlanan bir makale, Bitcoin’in yükselişini nihai değer deposu olarak öngörüyor. Kripto para borsası Gemini’nin kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss tarafından yazılan makale ayrıca uluslararası rezerv para birimi olarak doların ve kıt bir varlık olarak altının düşüşünü de öngörüyor.

Winklevoss kardeşler, altının tarihsel olarak arz kıtlığı nedeniyle güvenilir bir değer deposu işlevi gördüğünü kabul ediyorlar. Bu nedenle tüketici talebini aşan fiyatlara ulaştı. Dahası, Winklevoss ikizlerine göre, dünya ekonomisinin gücü altına rezerv statüsü kazandırdı. Ama, artık bu değişiyor.

Uzayda altın madenciliği Bitcoin’in fiyatını artıracak

Winklevoss kardeşler, önce dolarla ilgili temel sorunları incelediler. Makaleye göre, ABD Merkez Bankası, 2008’deki kredi krizinden bu yana, doların değerinin koruyucusu olma amacından saptı. O zamanlar, teşvik enjeksiyonu ve artış gibi bir dizi önlem gerekliydi. Winklevoss kardeşler, hükümetin başlangıçta krizi hafifletmeyi amaçlayan bu önlemleri uygulamayı asla bırakmadığını savunuyorlar.

Makaleye göre, ABD Kongre Bütçe Ofisi, Covid-19 ile mücadeleye yönelik en son önlemlerin ardından bu yıl 3.7 trilyon dolarlık açık öngörüyor. 2021 için, kurum Eylül ayına kadar 2.1 trilyon dolarlık bir açık öngörüyor ve genel toplamı Eylül 2021’e kadar 29 trilyon dolara çıkarıyor.

ABD Federal Rezervi, son 6 ayda, önceki 11 yılda yaptığının üçte ikisi kadar para bastı. Bu anlamda Gemini kurucuları doların kontrolsüz bir enflasyon yelpazesine girdiğini iddia ediyor.

Bu argümanı takiben Gemini’nin kurucuları, yatırımcıların kendilerini enflasyona karşı korumak için altına sığınamayacaklarına inanıyor. Altın, “Uzayda Altın Madenciliği” nedeniyle değerini kaybedecek diyorlar. Elon Musk ve diğer özel şirketler tarafından başlatılan ve dünyaya yakın asteroitlerden altın çıkarmak için gerekli teknoloji geliştirildiğinde piyasasının olumsuz etkilenebileceğini belirttiler.

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, şirketlere ve paydaşlara teşvikler sağlamak için gerekli mevzuatı halihazırda uyguladı. Bu nedenle, Bitcoin tek geçerli seçenek olarak kalacak. Ayrıca Winklevoss kardeşler, Bitcoin’in altına kıyasla sahip olduğu tüm avantajlardan bahsediyor ve “altından daha iyi bir altın” olduğunu iddia ediyorlar:

”Bitcoin’in altını parçalamaya devam edeceğine ve bu hikayenin önümüzdeki on yıl içinde dramatik bir şekilde gerçekleşeceğine inanıyoruz. Teknolojik benimseme oranı katlanarak artıyor. Yazılım dünyayı ele geçiriyor ve menüde altın var.”

Sonuç olarak Gemini’nin kurucuları, Bitcoin’in bugünkü değerinin 45 katına çıkacağını tahmin ediyor. Buna göre, Bitcoin fiyatının uzun vadede 500.000 dolara ulaşmasını bekliyorlar.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu