Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin fiyatı ve Google aramaları arasındaki korelasyon

Sponsorlu İçerik

2017 yılında Bitcoin hızla yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara çıktı. Ana akım medya tarafından ilgi arttı ve insanlar araştırma yapmaya başladılar. Geçmişte arama miktarı ve Bitcoin perakende satın alan kişi sayısı arasında korelasyon vardı ve 2020’de benzer bir durum ortaya tekrar çıkıyor.

Arama motorları, Bitcoin sorgulamalarının BTC’nin 20.000 dolara yükseldiği 2017’deki seviyelere geri döndüğünü gösteriyor.

CryptoCompare tarafından yapılan analiz, 2017 yılının Ocak ayında Google kullanıcılarının 3.3 milyon kez Bitcoin araması yaptığını belirtti. Bu noktada, Bitcoin’in fiyatı sadece 1.000 dolardı. Ancak, Bitcoin Aralık ayında 20.000 dolara ulaştığında, kullanıcılar Bitcoin terimini 45.5 milyon kez aradı.

Daha sonra, fiyatın düştüğü Mart 2020’de, Google’da Bitcoin aramaları %6.1 düşüşle 6.1 milyona geriledi.

Belki de CryptoCompare’in analizi tarafından fark edilen en ilginç istatistik, Bitcoin ile ilgili aramaların borsa çöktüğünde ve geleneksel finans sektörü darbe aldığında hacimde bir artış yaşadığıydı.

Finans dünyasının ciddi kargaşa içinde olduğu Mart ayında, Bitcoin aramaları 13.6 milyona yükseldi. Kripto para birimi alanındaki birçok uzman, bu arama artışını, yatırımcıların BTC ve diğer kripto para birimlerini borsaya karşı riskten korunma aracı olarak gördüklerinin bir işareti olduğunu belirtti.

Çoğu uzmanın 2020’de Bitcoin fiyatının yükseliş eylemine hazır olduğuna inanmasının nedeni üçüncü halving olayı. Madenciler için arz yarı yarıya azaldı ve talebin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarması bekleniyor. Bu yılın başlarında Bitcoin halving terimi arama hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin ile ilgili terimler için yapılan bu yüksek aramalar sırasında fiyat da yükselişteydi. Bitcoin’in değeri ve arama motorlarındaki popülerliği arasındaki ilişki, Digital Assets Data CEO’su Mike Alfred tarafından Nisan ayında vurgulandı.

“Perakende ilgisinin arttığını duyuyoruz ve görüyoruz. Benzeri görülmemiş bir canlanma ve para baskısı dönemi, birçok insanı alternatif bir para sistemi olarak Bitcoin’e doğru itti.”

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu