Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Fiyatı Yeniden 7.200$’a Yükseldi!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, dün 6.900$ ‘a kadar düştü ve altcoinler de benzer kayıplar verdi. Ama boğalar kavga etmeden vazgeçmiyorlar. Son bir saat içinde, Bitcoin yaklaşık 350$ arttı. 7.200$ ‘a geri çekilmeden önce 7.250$ ‘a dokunarak Bitcoin fiyatının şu an istikrar kazanmaya çalıştığı yer.

Şu anda teknik anlamda en yaygın teori, bunun klasik kısa bir sıkışma olduğu yönünde.

Kripto para araştırma ve veri firması Skew Markets‘e göre, BitMEX‘te en az 16 Milyon$ ‘lık kısa pozisyon bu büyük artışta tasfiye edildi. Makro ölçekte büyük miktarda tasfiye olmasa da, kripto para piyasası tatiller olması nedeniyle hala likit değil.

Bu hareketten önce, tahmin edilen BitMEX fonlama oranının %-0.0050 civarında olduğunu biliniyor. Bu, fonlama oranını geri döndürmek için bir sıçramanın mümkün olduğunun işareti olabilir.

Başka bir teori, küresel haberlerin Bitcoin fiyatını etkilediği yönünde.

Bitcoin yükselişe başlamadan önce ABD Başkanı Donald Trump‘ın İran ordusu liderlerine saldırı düzenlediği açıklandı. Bu saldırılarda İran, en önemli komutanlarından bazılarını kaybetti ve bu da küresel pazarların aniden yükselmesine neden oldu.

İran’la ilgili haberlerin yayınlanmasından dakikalar sonra ham petrol %3 ve altın 10$ yükseldi. Bazıları, Bitcoin’in diğer varlıklar gibi bu olaylar nedeniyle artığını ileri sürüyor.

Yine de, Alex Kruger bu tezden pek emin değil. Hemen bir tweet yayınladı ve Bitcoin‘in diğerlerinden saatler sonra yükselmesi nedeniyle bunun yanlış olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu