Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Hashrate’i tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı

Sponsorlu İçerik

Veriler, Bitcoin hashrate‘in tüm zamanların en yüksek seviyesi 111 EH / s‘ye ulaştığını gösteriyor. Bu, 1 Ocak 2019‘dan bu yana %170.73‘lük bir artışı temsil ediyor.

Karma hızı, madenciler tarafından bilinen bir işlem olan Bitcoin ağını her zaman çalışır durumda tutarak madencilerin her 10 dakikada bir yeni bloklar oluşturmak için kullandıkları hesaplama gücü miktarını ölçer.

Artan hashrate, ağa potansiyel bir saldırı şansı çok daha fazla çaba gerektireceğinden, ağın daha sağlam ve güvenli hale geldiğini düşündürebilir.

Bitcoin madenciliği pahalı bir iş. Bununla birlikte, artan karma oranı, daha fazla oyuncunun pazara girişi ile birleştiğinde, madencilerin uzun vadede Bitcoin fiyatının potansiyeli konusunda kendinden emin ve iyimser olduklarını gösteriyor. Bu aynı zamanda madenciliğin şimdilik kârlı olduğunun bir işareti.

Hashrate genellikle izleyen bir göstergedir ve Bitcoin’in fiyatıyla ilgili olması gerekmez. Ancak, Counterparty Vakfı‘ndan Chris Derose‘un belirttiği gibi, pazarın coşkusunu gösteriyor.

Chris Derose:

“En azından bir düzeyde girmeye yatırım yapan insanlar üzerindeki coşku ağın neresinde olduğunu gösteriyor.”

Blockbid’den David Sapper da aynı görüşü paylaştı:

“Artan hashrate, insanların uzun vadede burada olmaları anlamına geliyor. Çünkü sahip olduklarını biriktirmekten mutluluk duyuyorlar, hatta potansiyel olarak zararda olsalar bile.”

Bitcoin fiyatı için inişli çıkışlı bir yıla rağmen, bu ayın başlarında Coinshare’den elde edilen veriler, madencilerin küresel olarak bu yıl toplam 5.4 Milyar Dolar gelir elde ettiklerini ortaya çıkardığı için madenciler için oldukça karlıydı.

Bununla birlikte, Çin, Bitcoin madencilik ağına hâkim durumda. Bitcoin hashrate’nin neredeyse %66‘sı ülkeden geliyor. Bu mümkün çünkü Bitmain ve Canaan gibi çok fazla Bitcoin üreten madencilik devleri Çin’de bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu