Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin ile ters korelasyona sahip yiyecekler

Sponsorlu İçerik

Çoğu kripto para topluluk üyesi, Bitcoin ve geleneksel finansal varlıklar arasındaki korelasyonları araştırmaya odaklanırken, Google Trend verileri, BTC‘nin bazı popüler yiyeceklerle oldukça cazip ters korelasyonların olduğunu gösteriyor.

Birincisi, Bitcoin geleneksel Japon yemeği ramen (erişte) ile ters korelasyonda olduğunu gösteriyor. Google Trends verilerine göre, ramen ve Bitcoin için arama terimleri son yedi gün içinde ilginç bir ters korelasyona sahip. Aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, BTC aramaları haftalık en yüksek seviyeye çıktığında, Japon yemeğinin aramaları düştü.

Bitcoin ve ramen karşısında, dijital varlık haftalık aramalarla kazandı. Ancak, Japon yemeği yerine insanlar çorba aradığında bunun tam tersi oldu.

Çorba arama terimi, son yedi gün içinde Bitcoin aramalarından çok daha yüksekti. Bununla birlikte, grafik ikisi arasında oldukça ilginç bir ters korelasyonu gösteriyor.

Son olarak, piyasa değeriyle en büyük kripto para birimi ile en popüler yiyeceklerden biri olan sandviç arasındaki Google aramalar karşılaştırmaları geliyor. Ters korelasyon yine oldukça kolay görülüyor; Bitcoin aramaları daha yüksek olduğunda, sandviç aramaları en düşük seviyeye iniyor ve Bitcoin aramaları azaldığında sandviç aramaları yükseliyor.

Bitcoin satın al

Bitcoin‘in bazı yiyeceklerle karşılaştırılmasında bir tutam mizah var ve özellikle varlığa olan genel ilginin göstergesi olmayabilir. Bununla birlikte, Google Trends‘ten elde edilen yakın tarihli bir başka istatistik, “Bitcoin satın al” global aramalarının Mayıs ayının başında iki yılın en yüksek düzeye ulaştığını gösteriyor.

Bu durum varlığa olan talebin yükselmeye devam edebileceğini ve bunun da gerçekleşen halving dönemine denk geldiğini gösteriyor.

Konuyla ilgili daha ayrıntılı veriler, “Bitcoin satın al” aramalarının yüksek hacminin art arda iki hafta devam ettiğini gösterdi.

Ancak şimdi, madencilerin aldığı ödüllerin yarıya düşüren halving’in tamamlanmasından sonraki hafta, bu aramalar düştü. Hafta henüz bitmedi ve veriler hala eksik olsa da, “Bitcoin satın al” aramaları gözle görülür bir düşüşe işaret ediyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu