Bitcoin Haberleri
Trend

Bitcoin işlem ücretleri yüzde 500 arttı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatının 11.000 doların üzerine çıkmasıyla birlikte işlem ücretleri de arttı. Geçen aydan bu yana, Bitcoin göndermenin ortalama maliyeti %500’den fazla arttı.

Bitinfocharts’ın verilerine göre, Bitcoin’in işlem ücretleri şu anda ortalama 5.80 dolar. Bu artışın büyük çoğunluğu, son üç gün içinde gerçekleşti. İşlem ücretleri sadece son üç günde iki katına çıktı.

Bitinfocharts verilerine gore bitcoin islem ücretleri artti

Ücretler genellikle daha yüksek ağ kullanımıyla yükselir. Bitcoin’in son 11.000 doların üzerine çıkmasıyla birlikte ek talepten dolayı işlem ücretleri de arttı.

Yüksek ücretler, Bitcoin’in mempool olarak bilinen işlem kuyruğunun sıkışmasına neden oldu. Mempool verileri 24 Temmuz’da zirveye ulaştı ve yaklaşık 80 megabayt değerinde işlem ağda işlenmeyi bekliyor. Bir biriktirme listesi olduğunda, Bitcoin göndermek isteyenler daha hızlı işlenmeleri için ücretleri yükseltir. Çünkü, madencilerin daha yüksek ücretli işleme olasılığı daha yüksektir.

Bitcoin işlem ücretleri son kez bu kadar Mayıs ayında yükselmişti. Bitcoin halving’in gerçekleşmesinden sonra, ortalama BTC ücreti iki yılın en yüksek seviyesi olan 6.60 dolar civarındaydı. Daha sonra geri düştü.

Ethereum işlem ücreti

Bitcoin’in en yakın rakibi Ethereum‘daki işlem ücretleri de bu ay %180 arttı ve ortalama 1.4 dolara yükseldi. Ethereum işlem ücretinin artması, merkeziyetsiz finans (DeFi) endüstrisini de etkiliyor. Daha yüksek işlem ücretleriyle, Compound ve Uniswap gibi DeFi uygulamalarının kullanımı çok daha maliyetli hale geliyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu