Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin Madenciliği ABD’ye Mİ Kayıyor?

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük kripto para varlık yöneticisi Grayscale‘in CEO‘su Barry Silbert, Bitcoin Madenciliği sektörünü Çin’den ABD’ye kaydırmak için devam eden bir çaba gözlemlediğini söyledi.

Aljazeera raporuna göre, Grayscale CEO’su Barry Silbert, son üç ile altı ay boyunca Çin şehirlerinden Bitcoin üretimini ABD ve Kanada‘ya getirmek için bir çaba gözlemlediklerini açıkladı.

Çin Bitcoin madenciliğinin %65’inden sorumlu

Şu anda Çin, bitcoin madenciliği konusunda dünyanın önde gelen ülkesi, çünkü dünyada gerçekleşen tüm bitcoin madenciliğinin %65‘inden sorumlu durumunda. Merkezi New York’ta bulunan Grayscale Investments‘ın kurucusu, bitcoin üretimini Çin dışında özellikle ABD ve Kanada‘ya taşıma girişimlerine doğru giderek büyüyen bir değişime tanık olduğunu söyledi. Şu anda Bitmain gibi Çinli firmalar dünyanın en büyük madencileri ve bitcoin madenciliğini gerçekleştiren donanımların üreticileridir.

Bitcoin Madenciliğini Çin’den ABD’ye Kaydırma Çabası Neden ?

Grayscale Investments CEO‘su Barry Silbert, Bitcoin Madenciliğini Asya ülkesinden ABD‘ye taşımak için neden böyle devam eden bir çaba olduğunu açıklamasında belirtmedi. Ancak Çin Hükümeti, geçen yıl Bitcoin madencilerini sert bir şekilde eleştirmiş ve Bitcoin Madencilik çiftliklerinde bir darbe olduğunu açıklamıştı. Bitcoin madenciliği süreci çok fazla enerji tüketiyor ve bu yüzden Çin’in elektriğin ucuz olduğu uzak yerlerde fosil olmayan yakıtlarla üretiliyor.

Sizde konu hakkında ki düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu