Bitcoin HaberleriManşet

”Bitcoin Ödemeler İçin Çok Yavaş”

Sponsorlu İçerik

Cleveland Merkez Bankası Başkanı Loretta Mester, ABD ödeme sisteminin modernizasyonu konusundaki konuşmasında Bitcoin ve stabilcoin‘ler hakkında açıklamalar yaptı.

Mester, Bitcoin‘in çok yavaş olduğu için daha hızlı ödeme aracı olarak hizmet edemediğini ve çok değişken olduğu için öncelikle fiyat spekülasyonlarında kullanıldığını belirtti.

Loretta Mester:

“Değeri, para birimindeki spekülasyonun da etkisiyle oynak bir hesap birimi olarak daha az kullanışlı olmasını sağlıyor.”

Ayrıca, kullanımının fiat para birimlerinden daha pahalı olduğuna dikkat çekti.

Bu arada, geleneksel varlıklara sabitlenen stabilcoin’ler düzenleyici engellerle karşı karşıya. Mester, farklı yargı bölgelerinde düzenleyici bir açıklığın bulunmadığını stabilcoin‘lerin fiyat oynaklığını sınırlayarak istikrarlı bir değişim ortamı gerektiren ödemeler için kullanılabileceğini söyledi.

Kripto paralara karşı şüpheci tutumun benimsemesine rağmen, bu yeni teknolojilerin halkın daha iyi ödeme araçları beklentilerini karşılamak için çalıştığını kabul etti. Bu nedenle, Federal Rezerv finansal sistemini modernize etmeye devam edecektir ifadelerini kullandı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu