Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin Piyasasına Her Gün Eklenen Milyonlar

Sponsorlu İçerik

Bitcoin’in pazar gücü konusundaki tartışmalar sürüyor, ancak bir analist BTC‘ye yapılan yatırımın daha önce düşünülenden çok daha yüksek olduğunu gösteren veriler yayınladı. Doğruysa, Bitcoin’in fiyatının yakında çarpıcı bir şekilde yükselebileceğini gösteriyor.

Kripto para analisti PlanB, özellikle de Bitcoin‘in stok-akış oranı ve fiyatı arasındaki dikkate değer korelasyon konusunda birkaç gözlem yaptı. Son zamanlarda, Bitcoin‘in Ekim 2017’den bu yana 7.000 $’lık bir değere ulaşması için ayda 400 Milyon $’lık yatırım yapıldığını açıkladı.

Açıklamasına göre, madenciler her gün toplam Bitcoin arzına 1.800 yeni BTC ekliyor ve bunların çoğu satılıyor. Her Bitcoin 7.000 $ değerinde ise, fiyatın düşmesini önlemek için Ekim 2017’den bu yana ayda 400 Milyon $’ın üzerinde yeni yatırım piyasaya aktı.

Bu gerçeği göz önünde bulundurarak, halving gerçekleştikten sonra, yatırımcının ilgisi de değişmeden kalırsa, Bitcoin‘in piyasa değerine her gün ilave 200 Milyon $ eklenecek. Bununla birlikte, yatırımcıların sayısının artmasıyla fiyatın daha da yükselmesine neden olacak.

Bitcoin‘e giren bu kadar büyük miktarda yeni fiat daha belirgin olmalıydı. Ancak, bir dizi faktörler nasıl fark edilmediğini açıklayabilir. Örneğin, kayıp anahtarlar veya cüzdan şifreleri gibi sorunlar nedeniyle kimse kalıcı olarak dondurulmuş Bitcoin sayısını bilmiyor. Ek olarak, çok sayıda yanlış bilgi alış verişi, Bitcoin’in gerçek piyasa sınırını kolayca gizleyebilir.

Yakında Değişebilir

Bu gözlemden çıkarılan önemli bir şey de, halving etkisinin önemsiz olmayacağı gerçeği. Günde 900 BTC‘nin üretimden kaldırılması, son dört yıldır Bitcoin‘in değerini yöneten piyasa dinamiklerini yeniden şekillendirecek.

Benzer şekilde, son büyük boğa koşusu altcoin pazarında büyük kazanımlar gördü. Ethereum ve Ripple gibi altcoin‘ler çok daha değerli hale geldi ve Bitcoin‘e meydan okuyanlar olarak ortaya çıktı. Son üç yılda çok şey değişti ve bir sonraki büyük yatırım dalgası, bu kripto para birimlerinin genel alanda oynadığı rolü kökten değiştirebilir.

Son zamanlarda kripto para alanına kurumsal yatırım eksikliği konusunda bazı endişeler var. Bununla birlikte, bireysel ilginin açıkça olduğu göz önüne alındığında, perakende pazarı güçlü kaldı.

En önemlisi, mevcut Bitcoin‘lerin değerine çok daha fazla yatırımın yakında gerçekleşeceği kesin olarak bakılıyor. Böyle bir hareket, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini spekülasyon nesnelerinden gerçek dünya kullanımı araçlara dönüştürebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu