Bitcoin Haberleri

Bitcoin Vadeli İşlemlerinde Rekor!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin 7 yılın en iyi Ocak ayını kapatırken, açık faiz Bakkt’ın fiziksel olarak yerleşik Bitcoin vadeli işlem piyasasında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve CME Grubu’ndaki kurumsal yatırımcılar kendilerini daha yüksek seviyelere taşımaya çalıştılar.

Bakkt

Bakkt’ın fiziksel olarak yerleşik sözleşmesi, Bakkt Volume Bot‘un verilerine göre, haftada yüzde 114 artışla 11.6 Milyon $ açık faizle yeni bir rekor kırdı. Uzatılmış bir yükseliş trendi bağlamında, bu artış piyasaya giren ve daha yüksek fiyatların standart öncüsü olan uzun sözleşmeler açan yeni alıcıların akışını yansıtıyor.

Boğalar, piyasa değeri ile bir numaralı kripto paraların 6.480 dolar seviyesine son vermesi ve sert bir piyasa yapısına keskin bir şekilde kaymasıyla 18 Aralık’tan beri Bitcoin’e hükmetti. Bu süre zarfında Bakkt sözleşmesine olan açık faiz, mevcut seviyelerden yaklaşık yüzde 40 daha düşük olan 7.02 milyon dolarlık yeni bir yüksek seviyeye ulaştı.

CME nakde dayalı vadeli işlem sözleşmesi, işlem hacmine göre düzenlenmiş en büyük BTC vadeli işlem piyasası büyüklüğüne göre, rekor seviyelere yakın açık faiz görerek aylar içinde en büyük işlem hacmini kaydetmeye devam etmiştir. En önemlisi, veriler CME yatırımcılarının çoğunun BTC için daha yüksek fiyatlara bahis yaptığını gösteriyor.

Geçtiğimiz Perşembe, Ocak sözleşmesinin son işlem gününden hemen önce 846 milyon dolarlık kontratın el değiştirmesiyle ayların en büyük günüydü. Bu ticaret faaliyeti telaşı sırasında açık faiz düşmüş olsaydı, tüccarların aylık kapanıştan önce sözleşmeleri tasfiye ettiklerini ve kârları kilitlediklerini öne sürecekti.

Tarihsel olarak, CME son kullanma tarihleri, CME yatırımcılarının vadeli işlem sözleşmelerinde kazançlar için spot piyasayı manipüle etmelerinden yaygın olarak şüphelenilen dalgalanma nöbetlerine rastlama eğiliminde.

Bunun gerçekleşmemesi uzun bir boğa eğilimi beklentileri için cesaret verici. Ay, CME’nin tüm zamanların en yüksek aylık 5.252 sözleşmesinin (Temmuz 2019) çok uzakta olmayan 4.611 sözleşmesi açık faizle kapandı. Bu sözleşmelerin sadece 537’si sona erene kadar gerçekleştirildi, bu da CME yatırımcılarının büyük çoğunluğunun sözleşmelerini büyük olasılıkla daha yüksek fiyat beklentisiyle devraldığını gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu