Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin volatilitesi Nisan 2019 seviyesine geriledi

Sponsorlu İçerik

Bitcoin volatilitesi, Nisan 2019’da yaşanan yükseliş öncesindeki seviyeye düştü. Bitcoin, iki aydan fazladır durgun seyrediyor. Alım satım aralığı daralıyor, bu da düşük volatilite seviyelerinin kaydedilmesine yol açtı. Ancak şu anda gerçekleşen düşük volatilite, Nisan 2019’da ki yükseliş trendini başlatan seviyeye ulaştı.

Bitcoin volatilitesine ne oldu?

Kripto paralar, tarihsel olarak vahşi fiyat dalgalanmaları ve patlayıcı volatilitesi ile bilinir. Bu, yeni yatırımcılara asla rahatlıkla kaybetmeyi göze alabileceklerinden daha fazla yatırım yapmama tavsiyesinin başlıca sebebidir.

İnanılmaz getiriler mümkün. Ancak tüm yatırım sermayenizin silinme şansı da oldukça fazla. Birçok kripto para yatırımcısı 2017 yılında kaydedilen zirveden sonra bunu öğrendi.

Bitcoin’in meteorik 200 dolardan 20.000 dolara yükselmesinden sonra, 3.200 dolara düştü. Hemen öncesinde satın alanların zarar etmesine neden oldu.

Ama Bitcoin’in düşüşleri gibi yükselişi de sert. Nisan 2019’da, ayı piyasası tabanı etrafında konsolide olduktan sonra hızla yükseldi. O zaman %300’ün üzerinde yükselerek 3.200 dolardan 14.000 dolara çıktı.

Bu kadar düşük seviyelerde volatilite ve aylar süren yatay hareketten sonra, Bitcoin tekrar ve güçlü bir yükseliş yaşayacak mı?

Nisan 2019’da ki boğayı tetikleyen volatilite geri döndü

Arcane Research’ten elde edilen verilere göre, Bitcoin’in 30 günlük volatilitesi %1.82’ye düştü. BTC’de volatilite son kez böyle göründüğünde, 1000 saatlik fiyat mumu ile büyük bir yükseliş meydana geldi.

Nisan 2019 kırılması, üç aylık bir yükseliş trendi başlattı ve bu da BTC’yi 3.200 dolardan 14.000 dolara çıkardı.

Büyük yükseliş, kripto paranın mevcut volatilitesinin düşmesinden ve yaklaşık 100 günlük konsolidasyondan sonra geldi. Bitcoin, volatilite açısından aynı seviyeye ulaştı, ancak uzun süre pekişmedi.

Son boğa piyasasında yaşanan fiyat hareketi, sıkı ticaret aralığının öngörülebilir gelecek de devam edebileceğini gösteriyor. Volatilitedeki mevcut düşük seviye tekrar gözden geçirilmedikçe başka bir parabolik boğa koşusu olabilir.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu