Bitcoin HaberleriKripto Para AnalizleriManşet

Bitcoin’de Golden Cross Görüldü!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, son birkaç gün içinde düşüş yaşadı. 10.500$ ‘a ulaşan BTC, birkaç gün içinde 1.000$ düştü. Bitcoin bu alanda destek buldu ve şu anda 9.700$ civarında işlem görüyor.

Bununla birlikte, dik düşüşe rağmen, grafiklerde nadir bir yükseliş sinyali tekrar parladı. Bitcoin’in 50 günlük hareketli ortalaması, 200 günlük hareketli ortalamasını aştı. Bu, “Golden Cross” olarak adlandırılan ve boğa trendinin başladığını gösteren önemli bir gösterge. Tarihsel olarak yükseliş paterni ve en yaygın kullanılan hareketli ortalamalardan ikisini dikkate alır.

Bu son kez 22 Nisan 2019’da görülmüştü.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, Golden Cross geçen yıl Nisan ayında gerçekleştikten sonra, fiyat Haziran ayında yaklaşık 14.000$ ‘a yükseldi (yaklaşık 60 gün sonra). Bitcoin, bu dönemde yatırımcılarına yaklaşık %165’lik geliri sağladı.

Bitcoin şu anda 9.700$ civarında işlem görüyor. Tarih kendini tekrarlar ve oluşum fiyatı yükseltirse, %165’lik bir artış, BTC‘yi Nisan 2020’nin sonuna kadar yaklaşık 26.000$ ‘a, yani tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkartabilir. Bitcoin‘in Mayıs ayında gerçekleşeceği tahmin edilen halving etkinliğinden hemen önce.

Tarih asla gelecekteki fiyat hareketleri için bir gösterge olarak kullanılmamalıdır. Golden Cross, orta ve uzun vadede tarihsel olarak artışların işareti olmuş olsa da, fakeoutları göz önünde bulundurmak da önemli.

2015 yılında Bitcoin 2 Golden Cross paterni çizdi. Ancak 1’incisi taklit gibi görünüyordu ve 50MA geçici olarak 200MA’nın altına geri döndü. 

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu