Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin’in Benimsenmesi İçin Bazı Sorunlar Çözülmeli

Sponsorlu İçerik

Herhangi bir yeni teknoloji için kitlesel benimsenme yolu yavaştır. Bu aynı zamanda Bitcoin için de geçerli, ancak bu 4 faktör süreci hızlandırabilir.

Geçtiğimiz birkaç yıl, kesinlikle Bitcoin ve kripto paraları benimsemesinin en büyük hızını gördü. Dijital varlıkların genel medyada yer aldığı 2017 sonundaki büyük ralli önemli ölçüde yardımcı oldu. Bununla birlikte, BTC’nin kitleler tarafından gerçekten benimsenebilmesi için gerçekleşmesi gereken birkaç şey daha var.

Bitcoin İşlem Onay Süresi

Bitcoin ağı, uygulanabilir eşler arası para birimi olarak kullanılabilmesi için neredeyse anında işlem doğrulamalarını gerçekleştirebilmelidir. Bitcoin işleminin tam olarak doğrulanmadan 10 dakika beklenilmesi hayal bile edilemez. Ancak, şu anda, bir işlemin tam olarak onaylanması için geçen ortalama süre, 8 ila 10 dakika arasındadır.

Lightning Network sayesinde daha düşük işlem hacmiyle, işlem onay süreleri büyük ölçüde azaltılabilir.

Lightning Network’e ek olarak, gelecekte işlem doğrulama sürelerini azaltmak için doğrudan Bitcoin Blockchain‘i üzerinde de çalışma yapılması gerekecektir.

Saniyede Daha Fazla İşlemin Desteklenmesi

Bitcoin‘in kitlesel olarak benimsenmesi, ağa giren saniyedeki işlem sayısının da artması anlamına geliyor. Bitcoin, saniyede maksimum olarak doğrulanabilen 7 işlem yapabiliyor. Bitcoin küresel bir ödeme sistemi olarak yaygın kullanımını görmek için bu zorluğu aşmalıdır.

Lightning Network‘teki gelişmeler yine işlem oranları açısından Bitcoin’e yardımcı olabilir.

İşlem Ücretleri

Madenciler, ağı güvence altına almak ve işlem bloklarının onaylanmasını sağlamak için bilgi işlem güçlerini Bitcoin Blockchain’i için kullanılabilir hale getiriyor.

Madencileri Bitcoin ağın da güvenceye almak için Satoshi Nakamoto 2 şey uyguladı:

  1. Bir bloğu doğrulayan madencilere verilen Bitcoin ödülü. Bu ödül şu anda 12.5 BTC’dir ve Mayıs 2020’de yapılması planlanan 3. Bitcoin Halving’te 6.25 BTC’ye düşecektir.
  2. İşlem ücretleri.

Ödeyeceğiniz işlem ücretleri miktarını artırarak işleminizin onaylanmasının diğer beklemedeki işlemlere göre daha öncelikli olmasını da seçebilirsiniz. Şu anda, bir işlemi doğrulamak için ortalama ücret yaklaşık 0.3$ ‘dır.

Bu rakam yüksek görünebilir, ancak bu yüksek değildir. Çünkü işlem ücretleri transfer edilen miktara bağlı değildir.

Öte yandan, sorun 2017 yılının sonundaki gibi işlem hacminin rekor seviyelere ulaşmasıdır. O zaman, işlem başına ücretlerin ortalaması 34$ ‘dı.

Bu tür yüksek ücretler, Bitcoin’in işlemlerde ve mikro işlemlerde toplu olarak benimsenmesi için açıkça bir sorundur. Bitcoin’i bir değişim aracı olarak veya bir ödeme aracı olarak kullanmak için çok fazla ödeme yapılması kitlesel benimsenmeden uzaklaştırır.

Madenciliğin Merkezi Olmaması

Bitcoin Blockchain’i, kullanıcıları tarafından ağa sunulan bilgi işlem gücü ile güvence altına alınmıştır. Bu kullanıcılara madenci denir.

Şu anda önemli bir endişe, Bitcoin madenciliğinin merkezileştirilmesidir. Çin, ağdaki toplam hash oranının yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor, böylece bunun üzerinde bir miktar kontrol yapabilir.

Çinli madencilik donanım üreticisi Bitmain, merkezileştirme endişelerini artıran en büyük madencilik havuzlarından bazılarını da kontrol ediyor. Bitmain’in, hash oranının %51’inden fazlasını kontrol ederek ağı manipüle edebileceğine dair endişeler var. Ancak, kendi gelir akışını tehlikeye atmak genellikle şirketin çıkarına olmayacaktır.

Madencilik çiftlikleri Çin’in dışında ortaya çıkıyor ve bu da bu sorunu hafifletmeye başlıyor ancak donanım sağlayıcıları merkezileşmeye devam ediyor.

En önemli kripto para biriminin, mevcut finansal sistemi gerçekten merkezi olmayan bir dijital para biçimi olarak değiştirmeden önce üstesinden gelmesi gerekiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu