Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin’in ortalama onay süresi bir ayda yüzde 97 düştü

Sponsorlu İçerik

Bir Bitcoin işleminin onaylanması için gereken ortalama süre, geçen ay önemli ölçüde düştü. Eşzamanlı olarak, ortalama işlem ücretleri, halving’i takiben yıllık en yüksek seviyeye ulaştıktan sonra düşmeye devam ediyor.

Blockchain.com tarafından sağlanan veriler, bir BTC işleminin oluştırulan bir bloğa dahil edilmesi ve kamu hesap defterine eklenmesi için gereken ortalama sürenin Mayıs ortasından bu yana büyük bir düşüş yaşadığını gösteriyor.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, bu metrik 16 Mayıs’ta yıllık en yüksek 340 dakikaya ulaştı. Başka bir deyişle, bir BTC işleminin onaylanması için gereken ortalama süre, üçüncü halving’in tamamlanmasından sadece beş gün sonra neredeyse altı saate yükseldi.

Şimdi, bir ay sonra, gerekli ortalama süre 7.88 dakikaya düştü. Bu, yüzde 97.68 gibi önemli bir düşüşü temsil ediyor.

Bitcoin işlem ücreti de düşüyor

Ortalama Bitcoin işlem ücretleri, Mayıs ayının en yüksek seviyesinden bu yana sürekli olarak düşüyor.

Gerekli onay süresine benzer şekilde, işlem başına dolar cinsinden ortalama ücretler, halving gerçekleştikten sadece günler sonra yıllık en yüksek seviyeye ulaştı (6.6 dolar).

Bir aydan daha kısa bir süre sonra, ücretler yaklaşık yüzde 92 oranında önemli bir düşüş kaydederek 0.55 dolara düştü.

Bitcoin mempool azaldı

Bitcoin mempool, onay bekleyen BTC işlemlerini takip ediyor. Bu tür işlemlerin sayısı çok yüksekse, ağ tıkanabilir ve bu da sonuçta gerekli onay süresinin ve ücretlerin süresinin artmasına neden olabilir.

2020 halving’i izleyen günlerde, gerçekten de bir noktada 95 MB değerinde bekleyen işlemlerle mempool sıkışmıştı. Ancak o zamandan beri oldukça hızlı bir şekilde azaldı.

Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin mempool 1 MB’ın altına düştü. Bu, Mayıs ortasından bu yana yüzde 99’luk bir düşüşü temsil eden 580 KB’yi gösteriyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu