Bitcoin Haberleri

”Bitcoin’in S&P 500 İle Korelasyonu Azaldı”

Sponsorlu İçerik

Arcane Research tarafından yakın yayınlanan bir raporda, Bitcoin‘in borsa ile olan korelasyon oranının belirgin bir şekilde düştüğü belirtildi. Uzmanlar, coronavirüsün yayılması ve ani bir arz şoku nedeniyle paniğin finansal piyasalarda belirsizliğe yol açtığını belirtiyor. Bu nedenle dünya endeksleri düştü. Hala çoğu kişi tarafından riskli bir varlık olarak algılanan Bitcoin içinde durum aynı. Sonuç olarak, “dijital altın” ile S&P 500 endeksi arasındaki ilişki tarihteki en yüksek orana ulaştı (0.584).

Arcane Research uzmanları:

“Ancak, son günlerin fiyat dinamikleri bu eğilimin tersine döndüğünü gösteriyor.”

En son şirket verilerine göre, BTC‘nin S&P 500 ile korelasyon katsayısı 0.48 civarında. Aşağıdaki tablo, Bitcoin‘in S&P 500, EURONEXT, FTSE ve MOEX endekslerinden çok daha güvenli bir şekilde nasıl toparlandığını gösteriyor.

Bu arada, tepe seviyesiyle ilgili olarak S&P 500 zaten % 32 düştü. Amerikan şirketlerinin hisselerinin çöküşü, 2007-2008 yıllarındaki son dünya ekonomik krizinden veya “dotcom balonunun” çöküşü zemininden çok daha hızlı.

Bununla birlikte, Bitcoin‘in “korku endeksi” hala çok düşük seviyelerde ve bu da yatırımcının güveninin düşük olduğunu gösteriyor.

Kripto para borsalarındaki işlem hacmi Temmuz 2019 seviyelerine yükseldi.

Oynaklık endeksi neredeyse % 9’a ulaştı.

Glassnode verilerine göre, uzmanlar uzun vadeli yatırımcılar tarafından Bitcoin alımlarında bir artış olduğunu belirtiyorlar.

Yeşil çubuk grafiği, uzun vadeli BTC sahiplerinin birikim yaptığını gösteriyor. Kırmızı renk, kâr elde etmek için “Hodler” satışlarını gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu