Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoinlerin %42’si 2017’den Beri Uykuda!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, geçtiğimiz hafta %14’lük bir düşüş yaşadı. Bu düşüşle, altcoin pazarındaki büyük kripto para birimleri olan Ethereum (ETH) ve XRP‘ın da yaklaşık %20 düşmesine neden oldu. Bitcoin‘in piyasa performansındaki değişiklik yeni metrikleri ortaya çıkarıyor.

Tüm Bitcoinlerin yaklaşık %42‘si son iki yıldan beri işlem görmüyor. Veri sağlayıcı Coin Metrics‘e göre, BTC‘nin bu yüzdesi şu anda pazarın 2017 yılındaki boğa koşusunun başlamasından hemen önceki seviyesine yaklaşıyor.

Coin Metrics’in raporunda:

“İki yıldan fazla bir süredir dokunulmayan BTC miktarı, Temmuz 2017’den bu yana %42 oranında seyrediyor.”

Bitcoin transfer değerinin, BTC‘nin son işleminden bu yana geçen gün sayısıyla çarpımı olarak tanımlanırken, yok edilen BTC transfer değeri günleri 9.000 $‘ın altına düşmeden önce yükselmedi.

Bu ani artışlar, uykuda olan Bitcoin ile yapılan transferlere dikkat çekti ve potansiyel satışlardan önce gelebilecek uzun süreli uyku halindeki kripto paranın transfer edildiğini gösterebilir.

3 Mart’ta bilinmeyen bir cüzdandan yeni bir adrese 14.500 BTC taşındığından bir balina hareketi tespit edildi. Bitcoin’in spot fiyatına hiçbir etki fark edilmemiş olsa da, piyasa gözlemcileri dünyanın en büyük kripto para biriminin hareketinde yükseliş eğilimi umuyor.

Bu arada bakiyeyesinde 10 $ olan adresler % 1.3 oranında düştü. BTC’nin piyasa değeri bir hafta içinde % 8.7 düşerken, madencilik geliri neredeyse % 7 düştü. Hash rate yeni bir ATH’ye çıktı, zorluk ise % 0.3 düştü.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu