Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoinlerin Yüzde 11’i Balina Adreslerinde Tutuluyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin‘in toplam arzı, ağın zaman içinde olgunlaşması nedeniyle daha fazla adres arasında dağılıyor. Aynı zamanda, bazı önemli altcoinler, birkaç büyük adreste toplam arzlarının %95’ine kadar tutuluyor.

Bu bilgiler, popüler izleme kaynağı olan Coinmetrics tarafından toplanan bir rapordan geldi. Raporda, çok sayıda verinin değişkenliği incelenerek, bazı popüler kripto paraların servet dağılımını ortaya koyuyor.

Bitcoin (BTC)

Piyasa değeri ile en büyük kripto para biriminin 2011 yılında, sadece birkaç kişinin en fazla Bitcoin tuttuğu sonucuna varılmıştır. Daha spesifik olarak, Bitcoin arzının %33’ü tüm BTC’nin 1 / 1000’ini içeren adreslerde tutuldu.

Bitcoin’in popülaritesi zamanla artmaya devam ettikçe ve daha fazla insan dahil olduğunda, yavaş yavaş milyonlarca farklı adrese dağıldı. Bu nedenle, 9 yıl boyunca Şubat ayına kadar hızlı bir şekilde Bitcoin‘in toplam arzının sadece %11’i balina adreslerinde tutuluyor.

Altcoinler

Ethereum, Şubat 2020 itibariyle, büyük adreslerde toplam Ether arzının yaklaşık %40’ına sahip.

Litecoin‘in toplam arz kontrolünün en az 1 / 1000’ini içeren büyük adresler, tüm LTC‘nin %46’sını kontrol ediyor.

İncelenen tüm kripto para birimleri arasında Ripple ve Stellar tedarikinin büyük kısmına sahipler. Resmi vakıflar kendi ana para birimlerinin bazı bölümlerini depoluyor, XRP‘nin %85’i ve XLM‘nin %95’i büyük adreslerde tutuluyor.

Stabilcoin

Tether (USDT), birden fazla Blockchain ağı kullanıyor. Raporda, USDT’nin üçü üzerindeki dağılımı incelendi; Ethereum, Omni ve Tron. USDT-ETH ve USDT-Omni zaman içinde giderek daha fazla dağılıyor. USDT-TRX, henüz çok fazla hareket etmedi ve neredeyse hepsi hala aynı.

Rapora göre, farklı dağılım benimsenme düzeylerinden geliyor. USDT-ETH ve USDT-Omni değişim aracı olarak kullanılırken, Tron’un sürümü çoğunlukla kullanılmamakta.

Ayrıca, diğer stabilcoinler son 30 gün içindeki transfer sayısı açısından Tether‘i geçti. Rapor, USDT‘nin stabilcoin pazarı üzerindeki hakimiyetinin azalabileceğini gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu