Bitcoin HaberleriManşet

Blockstream, internetsiz Bitcoin girişimi 2. aşamaya geçti

Sponsorlu İçerik

Kanadalı blockchain geliştiricisi, Bitcoin uydu ağını önemli ölçüde geliştirerek versiyon yükseltti. Artık internet bağlantısı bile gerektirmiyor.

  • Blockstream, Bitcoin Satellite ağını 2.0 sürümüne yükseltti.
  • Kullanıcılar artık İnternet bağlantısı olmadan tam bir Bitcoin düğümünü senkronize edebiliyor.
  • Şirket yakında özel uydu alıcıları ve antenlerinin satışını başlatacak.

Bitcoin Lightning Network‘teki çalışmaları ile tanınan Kanadalı bir blockchain hizmetleri şirketi olan blockstream, uydu tabanlı Bitcoin ağının yükseltilmiş bir versiyonu olan Blockstream Satellite 2.0‘ı piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Duyuruya göre, sürüm 2.0 standartlara dayalı bir iletim protokolü, daha fazla bant genişliği, ek kapsama alanları ve herhangi bir İnternet bağlantısı olmadan tam bir Bitcoin düğümünü senkronize etme olanağı sunuyor.

Uydular Bitcoin verilerini neredeyse tüm nüfuslu bölgelere yayınlıyor

Blockstream’in uydu projesi, “İnternet olmazsa Bitcoin ne işe yarar?” Sorusuna cevap vermeyi umuyor. Girişim, Bitcoin blok zinciri verilerini Dünya’daki altı geostationary uydusuna ışınlamak için dünya çapındaki ışınlamaları kullanıyor. Bu uydular daha sonra verileri neredeyse tüm nüfuslu bölgelere yayınlıyor.

2.0 sürümünde Blockstream’in uydu ağı 1.0‘da kullanılan özel protokolünü DVB-S2 adı verilen standart bir protokolle değiştirdi. Açıklamaya göre bu, sinyal verimliliği ve güvenilirliği, daha yüksek bit hızları ve veri kapasitesini ve bant genişliğini önemli ölçüde artırdı.

Güncellemenin ayrıca, iletilen verilerin hacmini %50‘nin üzerinde azaltmak için tasarlanmış yeni bir teknoloji uygulayarak, ilk sürüme kıyasla veri hızının 25 katından fazla sonuç verdiği bildirildi.

Blockstream Satellite 2.0 artık kullanıcıların Bitcoin blockchain‘in tamamını tam olarak senkronize edip indirmelerine olanak sağlarken, daha önce ağ, hala ilk eşitleme için internet bağlantısına ihtiyaç duyuluyordu.

Blockstream ağa bir uydu daha ekleyerek AsyaPasifik bölgesinin kapsama alanını da genişletti.

Mevcut kullanıcıların, sürüm 1.0‘ın, 1 Haziran’da devre dışı bırakılacağından dikkat etmeleri isteniyor. Donanımları 2.0 ağıyla uyumlu kalacağı, yapılması gerekenin ise yalnızca yazılımı güncellemek olduğu da aktarıldı.

Pro sürümü rafa monte edilebilir profesyonel donanım içeriyor ve 799 dolara mal olacağı söyleniyor. Tüm temel özellikleri taşıması yanı sıra çift uydu özelliğini ve çok noktaya yayını içerecek ve aynı ağdaki birden fazla cihaza Bitcoin verileri sağlamaya izin verecek.

Ek bilgi olarak, her iki kit de tam senkronizasyon için minimum 60 cm/24 inç uydu anteni çanak gerektiriyor. Müşteriler mevcut olanlarını kullanabilir veya Blockstream‘den düz panel anten dizisini 199 $ karşılığında sipariş edebiliyorlar. Uydu kitlerinin ilk partisinin Haziran ayı ortasında gönderilmesi planlanıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu