Bitcoin HaberleriManşet

Bloomberg, Bitcoin Fiyatının Geri Çekilmesine Karşı Uyarıyor

Sponsorlu İçerik

Güçlü bir yükseliş trendinden sonra Bitcoin fiyatı gerilemeye başladı. Kripto para birimi şu anda 9.750$ ‘dan işlem görüyor. Bu hafta sonu çıktığı 10.200$ ‘lık zirveden yaklaşık %5 düştü.

Bu güçlü bir geri çekilme olmasa da, Bloomberg yakın zamanda BTC‘nin buradan daha fazla düşmesi gerektiğini gösteren teknik faktörlere dikkat çekerek daha fazla düşüş konusunda uyardı.

Bitcoin 10.000 Dolardan Düşüyor” başlıklı bir makalede, BTC’nin buradan sonra 10.000 dolarlık psikolojik seviyeyi geçtiği için daha da düşebileceğini yazdı.

”Benzer şekilde Eylül ayında 10.000$ ‘ı aştığında bu seviyeyle mücadele etti. Takip eden ay %14’ten fazla düştü.”

Bloomberg, “Bitcoin’in, 70 işaretini geçen 14 günlük göreceli güç endeksine (RSI) dayanarak aşırı alım yapıldığını” belirtti. RSI, metrik 70’i geçtiğinde aşırı alım yapılan bir varlığı tanımlar.

Bloomberg:

“Bitcoin, son işlem aralığından anlamlı bir şekilde ayrılmak için mücadele ederken potansiyel bir geri çekilme olabilir.”

Bitcoin‘in buradan düşebileceğini düşündüren sadece bu değil. Hedge Fonu Telemetry’den Thomas Thorntown kısa bir süre önce TD Sıralı Göstergesinin bugün 13 mum (genellikle ters mum) yazdırdığını ve Bitcoin‘in aşırı alım yapmasıyla birleştiğinde bu teknik sinyalin yatırımcıların uzun süre satmaya başlaması gerektiğinin bir işareti olduğunu belirtti.

Bu sinyal önemli, çünkü TD Sıralaması, son birkaç yıldır Bitcoin’in makro geri çekilme noktalarını belirlemede son derece hassas.

Buna rağmen, bazıları Bitcoin’in boğa piyasasında olduğundan emin. Tanınmış kripto para analisti Parabolic Thies, Bitcoin‘in son düşüşünün beklendiğini belirtti ve varlıkların güçlü toparlanmalardan sonra geri çekildiği fikrine atıfta bulundu.

Endişelenmeye başlamak için hiçbir neden olmadığını, çünkü 8.800$ ‘lık trendin günlük ve haftalık bazda bozulmadan kaldığını, bu düşüşün Bitcoin için daha büyük bir boğa eğilimindeki küçük bir geri çekilme olduğunu söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu