Bitcoin HaberleriManşet

BTC’nin konsolidasyonu devam ediyor; izlenecek seviyeler

Sponsorlu İçerik

Birkaç haftadır Bitcoin 9.000 doların orta bölgesinde seyretmeye devam ediyor ve her iki yönde de momentumu katalize etmeye yönelik her girişim başarısız oldu.

BTC yıllar önce böyle eğilimleri gördü ve neredeyse her zaman kripto para birimi uzun vadeli bir dönemde trendini tanımlayan büyük bir hareket yaptı.

Bu nedenle, analistler burada aynı ihtimalin olacağına inanıyorlar. Bir analist, önümüzdeki günlerde bu yatay ticaretin sert bir şekilde sona erebileceğini gösteren bir grafik yayınladı.

Durumun böyle olacağı varsayılarak, izlenmesi gereken birkaç kritik seviye var, çünkü bunlardan hangisi önce kırılırsa, önümüzdeki haftalarda ve aylarda yönün hangi tarafa olacağı konusunda fikir verebilir.

Bitcoin’in konsolidasyon aşaması

Bitcoin’in çok haftalık konsolidasyon aşaması ilk olarak Mayıs ayının başında, kripto para biriminin sert bir ret ile karşılaşmadan önce 10.000 doların üzerine çıkmasıyla başladı. Bu noktadan sonra, yan ticaret yapmaya başladı ve 8.000 dolarlık bölge ile 10.000 doların altındaki bölge arasında bir aralık oluşturmaya başladı.

Aynı işlem aralığı bugün de varlığını sürdürüyor ve kripto para birimi bu seviyelerin hiçbirinin üzerine ya da altına kırılım gerçekleştiremedi. Bu seviyelerden biri sıkı bir şekilde kırılana kadar Bitcoin yeni bir trende başlayamayacak.

BTC‘nin şu anda yakalandığı bir üçgen deseni var, bu da yakında volatilitede büyük bir artış göreceğini gösteriyor.

Aşağıdaki grafik, popüler bir kripto analisti CryptoKaleo tarafından yayınlandı ve Bitcoin‘in önümüzdeki birkaç gün içinde üçgenin zirvesine ulaşmasını bekliyor.

Bitcoin’in kaderini belirleyecek kritik seviyeler

Önümüzdeki aylarda Bitcoin‘in kaderini belirleyebilecek birkaç seviye var. Analist Josh Rager, izlediği kilit kısa vadeli seviyeleri açıkladı ve bu seviyelerin kırılımının önümüzdeki günlerde BTC’nin yeni trendini belirleyeceğini belirtti.

“BTC, düşük zaman dilimlerinde fiyatın sıkışması gösterecek ve bu da önümüzdeki 12 saat içinde oynaklığa yol açacak. 9550 doları geri almak hala yukarı yönlü bir seyir izlemek için gereken seviyedir. Geri çekilme 9250 doların kırılmasıyla başlayacak. Bu izlenmesi gereken güncel aralık.”

Bu seviyelerden biri kırıldığında, ayıların 8.500 dolarlık desteğini paramparça etmesine veya boğalarının 10.500 dolarlık direnci aşmasını göreceğiz ve 2020’nin geri kalanında trendin hangi tarafa olduğu belirleyecek.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu