Bitcoin HaberleriManşet

Büyük Bitcoin balinaları halving’e hazırlanıyor

Sponsorlu İçerik

Blockchain teknolojisinin şeffaflığı, yatırımcıların belirli bir varlığa karşı duyarlılığını belirlemek için kullanılabilir. Örneğin, büyük Bitcoin sahiplerinin hareketlerini değerlendirerek, gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmek mümkün.

Bu öngörü altında, davranış analizi platformu olan Santiment, büyük Bitcoin balinalarının, fiyatı daha da artırmaya hazırlandığını ortaya çıkardı.

Santiment, küresel finansal piyasalardaki küresel salgının neden olduğu tahribata rağmen, 1 ile 10 Bitcoin‘e sahip orta ölçekli BTC sahiplerinin son birkaç aydır yoğun bir şekilde sayılarının arttığını ortaya çıkardı.

Bu arada, 1.000 ile 10.000 Bitcoin‘e sahip balinalar pozisyonlarını yavaş yavaş düşürüyorlardı. Ancak, bu eğilim son birkaç gün içinde değişti. Balinalar şimdi birikim evresine geçti ve sayıları artmaya başladı, bu da kripto para veri sağlayıcısına göre Bitcoin‘i yükseltmeye hazırlandıklarını gösteriyor.

Santiment verilerine göre, eski Bitcoin‘ler birdenbire harekete geçti. Bunun nedeni ise piyasaya yeni gelenlere satmak olabilir. Halving ralliyi başlatacak düşüncesiyle Bitcoin almak isteyenler kendilerini büyük balinalardan BTC alırken bulabilirler.

Piyasa yapıcılar Bitcoin’in fiyat hareketinin kontrolünü ele geçirmeye hazırlanırken, çoğunluğun beklentilerinin tersini yapabilirler.

Halving hissi

Kripto para topluluğu, Mayıs ayına halving’ten bahsederek başladı. Kripto para veri sağlayıcısı The TIE’ye göre, halving ile ilgili tweet hacimleri geçtiğimiz hafta içinde beş katına çıktı. Ama, yazılanlar sadece olumlu yorumlar değil.

Santiment’te içerik ve SEO başkanı Dino Ibisbegovic, 1000’den fazla sosyal medya kanalında onbinlerce piyasa katılımcısından toplanan görüşe dayanarak, halving hissinin aşağı yönlü olduğu sonucuna vardı.

Kalabalığın düşüncesi genellikle yanlış olduğundan, Ibisbegovic bunun yerine halving gerçekleşmeden önce yükseliş olabileceğini söyledi. Beklenmedik bir yükselişin ardındaki amaç, balinaların boşalttığı BTC çantalarının sahiplerini, tekrar satın alması için tetiklemek.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu