Bitcoin Haberleri

Chainalysis: 3.72 milyon Bitcoin sonsuza kadar kayboldu

Sponsorlu İçerik

Blockchain analiz firması Chainalysis, 35 milyar dolar değerinde 3.72 milyon Bitcoin‘in kaybolduğunu ve muhtemelen asla geri dönmeyeceğini açıkladı.

Yeni bir raporda Chainalysis, Bitcoin’in toplam arzının %20’sinin beş yıl veya daha uzun bir süredir hareket etmediğini ve bunun firma için kayıp BTC olarak kategorize edildiğini söyledi.

Bitcoin‘in toplam 18.6 milyon BTC arzından yaklaşık 11.1 milyon BTC’yi uzun vadeli yatırımlar tarafından tutuluyor. Bu arada şirket, çıkarılan Bitcoin’in yaklaşık %19’unun (yaklaşık 3.5 milyon BTC) ticaret için aktif olarak kullanıldığını söyledi. Rapor, her hafta yaklaşık 340.000 kişinin aktif olarak BTC ticareti yaptığını kaydetti.

Firma bireysel yatırımcıları tanımlayamasa da, perakende ve profesyonel yatırımcılar arasında bir ayrım yapmak için kripto para borsalarına transfer ettikleri miktara bakabiliyor. Chainalysis, perakende yatırımcıların borsalara 10.000 dolardan daha az BTC yatıranlar olduğunu söylüyor.

Blockchain analiz firması, uzun vadeli yatırımcılar tarafından tutulan Bitcoin’in özellikle üçüncü halving gerçekleştkten sonra hayati bir likidite kaynağı olabileceğini de öne sürüyor. Ancak, Bitcoin fiyatının, uzun vadeli yatırımcıların satış yapmayı düşünmeden önce yükselmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu