Bitcoin HaberleriManşet

Çin: ”Bitcoin, alternatif bir yatırım aracı”

Sponsorlu İçerik

Çin, Bitcoin‘e alternatif bir yatırım olarak baktığını söylüyor. Ancak ülke şimdilik mevcut uygulamalarını sürdürecek.

Çin, ‘bitcoin değil blockchain‘ anlatısına verdiği destekle tanınan bir ülke. Çin, kripto para birimlerini çok fazla sıkıştırmaya çalıştı, ancak görünüşe göre şimdi duruşunu yumuşatıyor, hatta Bitcoin‘e karşı biraz olumlu bir yaklaşım sergiliyor.

Alternatif Bir Yatırım Aracı Olarak Bitcoin

18 Nisan‘da Asya için Boao Forumu’nda konuşan Çin‘in eski merkez bankası yöneticisi Zhou Xiaochuan ve mevcut merkez bankası başkan yardımcısı Li Bo, Bitcoin ve kripto para birimleri konusunda görüş bildirdi.

Kripto varlıklarının gelecekte bir yatırım aracı veya alternatif bir yatırım olarak önemli bir rol oynaması gerektiğine inanıyoruz. Çin dahil birçok ülke de bunu bir yatırım aracı olarak inceliyor. “

Konuya ek olarak Zhou Xiaochuan, insanların dijital para birimlerinin arkasındaki teknolojinin merkezileştirilmiş mi yoksa ademi merkeziyetçi mi olduğunu bilmelerine gerek olmadığını, çünkü “sıradan insanların arkasındaki sistemin neye benzediğini tam olarak anlamadığını” söyledi. Ayrıca, durum ne olursa olsun, dijital para birimlerinin kara para aklama, vergi kaçakçılığı, uyuşturucu veya silah kaçakçılığı veya kumar gibi yasa dışı faaliyetlerde kullanılmaması gerektiğini de vurguladı.

Ayrıca Li Bo, bitcoin ve stabilcoinlerin “şifrelenmiş varlıklar” olduğunu ve bir yatırım seçeneği olduğunu, ancak bir para birimi olmadığını söyledi.

Bir yatırım aracı olarak kullanılırsa, Çin dahil birçok ülke de böyle bir yatırım yöntemi için nasıl bir düzenleyici ortam olması gerektiğini araştırmaktadır. Bu düzenleyici kural, minimum düzenleyici kural olmasına rağmen, yine de düzenleyici kurallar vardır. “

Üst düzey yetkili, “bu tür varlıklarda spekülasyonun ciddi finansal risklere neden olmayacağını” garanti eden mevzuatın önemini iki katına çıkardı. Nihayetinde, bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yönelik daha olumlu bir yaklaşımın ipuçlarına rağmen Bo, mevcut önlemleri ve uygulamaları sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Olumlu Pazar Tepkisi

Dün tüm kripto para birimlerinde piyasa çapında ciddi bir çöküş gördük. Bitcoin 52.000 $ ‘ın altına düştü, Ethereum 2.000 $‘ ın altına düştü ve bu durum, yönetim kurulu genelinde 10 milyar $ ‘dan fazla likidasyona neden oldu.

Ancak bugün işler daha parlak görünüyor. Kripto para birimlerinin çoğu, BTC‘nin şimdiden 58.000 $ ‘ı test etmesiyle iyileşme yolunda.

ETH yaklaşık 2.250 dolardan işlem görüyor, BNB 500 doları geri kazanırken, diğer büyük ve orta büyüklükteki altcoinler de önemli artışlar gösteriyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu