Bitcoin HaberleriManşet

Çin’in Likitide Enjeksiyonu, Kripto Paralara Yaradı!

Sponsorlu İçerik

Yeni bir hafta ve yeni bir ayın başında pazar tamamen yeşil. Neredeyse tüm büyük Kripto Paralar %2′den fazla ve %15‘e varan kazançlar elde ediyor. Son pump, yeniden açılan Çin pazarlarının ışığında geliyor. Hükümet piyasalara 1,2 trilyon yuan (174 Milyar Dolar) likidite enjekte etti. Ülke tarihindeki en yüksek enjeksiyon. Bu, kripto pazarının yükselişini ve yılın ikinci ayına kadar büyümesini tetikledi.

174B $ Baskı Zamanı

Birkaç ay önce ABD‘de olduğu gibi Çin, ters repo operasyonları ile 174 milyar dolar enjekte edecek. Duyuru sırasında Çin Halk Bankası, bunun bankacılık sistemindeki toplam likiditenin geçen yılın aynı dönemine göre 900 milyar yuan daha yüksek olduğunu göreceğini sözlerine ekledi. Halk Bankası, piyasa istikrarını sağlamak için çeşitli parasal araçlar kullanma sözü verdi.

“Politika önlemlerinin art arda uygulanmasının, piyasa beklentilerinin iyileştirilmesinde ve irrasyonel davranışların önlenmesinde daha iyi bir rol oynayacağına inanıyoruz”

Çin pazarı 23 Ocak’ta Korona virüs salgınının artmasıyla kapatıldı. Yetkililer paniğin pazarın çöküşüne neden olacağına inanıyorlardı. ABD stokunda pazar, Ocak ayının, Ekim ayından bu yana tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştığı için açıktı. Piyasalar bugün yeniden açıldıkça, yatırımcılar en kötü dalgalanma için hazırlanıyor.

Bununla birlikte, Koronavirus fikri popüler sayılmazdı. Kripto analisti Josh Rager, salgın tarafından tetiklenen Ocak artışı fikrini pek benimsemiyor.

Korona virüs, kripto içerik yaratıcıları için neredeyse clickbait haline geliyor
Kısa yanıt şöyle: BTC $, Çin’deki hisse senetlerinde önemli bir darbe almasına rağmen, son panik dalgaları sırasında anormal fiyat değişiklikleri yapmadı.
BTC hala 8 bin dolar ile 9200 dolar arasında değişiyor

Şu anda yatırımcılar kripto pazarına koşuyor. Bitcoin en popüler koin ve yatırımcılar yatırımlarını güvenli bir sığınak arayarak korumak istiyor. Bitcoin, dünyadaki ekonomik eğilimlerle sarsılmaz, hatta onlarla birlikte hareket eden bir para birimi. Kripto topluluğu, kripto pazarının gelecekte nereye gideceğine dair iyimserliği yakından takip ediyor.

Altcoinler de pumplandı ve bir bütün olarak kripto piyasası şimdi 300 milyar dolarlık piyasa değeri için ilerliyor.

Çin, Zor Zamanlarda Kendini Yaralarını Kendisi Saracak

Çin ekonomisinin önümüzdeki birkaç ay boyunca mücadeleye devam etmesi bekleniyor. Merkez Bankası tarafından yapılan enjeksiyon, Yuan’ın küresel para birimlerine değer kaybedeceği anlamına geliyor. Bu, mücadele eden bir ekonomide söz konusu. 2019’dan bu yana, Çin ekonomisi 5 yıldan fazla bir süredir yavaşlıyor. Ayrıca, ülke ABD ile milyarlarca dolara mal olan uzun bir ticaret savaşından çıktı.

Tüm bunların ışığında, ekonomistler Çin’in ekonomik büyümesinin yılın ilk çeyreğinde %5’in altına düşmesine neden olabileceğine inanıyor. Bu, kripto pazarını beslemeye devam edecek.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu