Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

CME’nin Bitcoin Opsiyon Ticareti Bugün Başlıyor

Sponsorlu İçerik

Chicago Ticaret Borsası (CME), bugünden itibaren Bitcoin vadeli işlemlerinde opsiyonlar sunacak. Bu, kripto para birimlerine artan ilginin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Dahası, JP Morgan‘dan analistler, CME’nin en yeni ürünü için kurumsal yatırımcılar arasında yüksek bir beklenti olduğunu düşünüyor.

CME, kısa süre önce müşterilerin Bitcoin vadeli işlemlerinde opsiyon ticareti yapmalarına olanak tanıyacak en yeni ürününün lansmanını duyurdu. Bugün, 13 Ocak‘ta yayınlanması planlanıyor. Bazıları bunun kurumsal yatırımcıların dikkatini çekeceğine inanıyor.

Aslında, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki bir grup JP Morgan analisti, konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi. CME’ye olan toplam ilginin yıl sonundan itibaren %70 oranında arttığını kaydetti. Bu opsiyon sözleşmelerinin bir sonucu olabilir.

“Altta yatan CME vadeli işlem sözleşmesinin faaliyetlerinde bir adım artış oldu. Son birkaç gündeki bu alışılmadık güçlü etkinlik, opsiyon sözleşmesinin piyasa katılımcıları arasındaki yüksek beklentiyi yansıtmaktadır.”

Kıtalararası Borsanın (ICE) Bitcoin vadeli işlemler platformu olan Bakkt‘ın daha önce Bitcoin aylık opsiyon işlemlerini başlattığını belirtmek gerekir. Panigirtzoglou, Bakkt’ın hacmini şu an için yeterince yeterli bulmuyor ve buna “oldukça küçük” diyor. Araştırmacılar, CME’nin vadeli işlemler pazarında daha baskın olduğu için Bitcoin’deki opsiyonların önemli bir etkisi olacağına inanıyor.

Başka bir Bitcoin opsiyon ürünü, büyük kripto para türevleri platformu FTX‘den geldi. Şirketin CEO’suna göre, 11 Ocak’ta lanse edildi ve hacim sadece 2 saat içinde 1 Milyon$ ‘a ulaştı.

Geçmişte, benzer ürünler piyasaya sürüldüğünde Bitcoin düşüş göstermişti. Örneğin, Bakkt’ın Bitcoin vadeli işlem platformu başladıktan sadece 1 gün sonra, BTC’nin fiyatı birkaç saat içinde 1.500$ ‘dan fazla düştü.

Bitcoin 8.142$ ‘dan işlem görüyor. 8.000$ ‘lık ilk destek çizgisinin üstünde. Ancak, bu seviyenin üzerinde devam edememesi durumunda, daha düşük destek 7.700$ ve 7.400$. Bununla birlikte, BTC artmaya devam ederse, üstesinden gelmesi gereken ilk direnç çizgisi 8.300$ ve ardından 8.600$ ‘dır.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu