Bitcoin HaberleriManşet

Dolandırıcılar, Youtube’da BTC Yatırımcılarını Hedef Alıyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para dolandırıcıları, video paylaşım platformu Youtube‘da tekrar ortaya çıktı. Dolandırıcılar, Microsoft’un kurucusu Bill Gates‘i taklit eden sahte kanallarla Bitcoin yatırımcılarını hedefliyor.

Önceki diğer birkaç dolandırıcılıkta olduğu gibi, dolandırıcıların YouTube‘da sahte canlı akışlar başlatarak kullanıcılardan ilk tutarı ikiye katlamaları için Bitcoin‘lerini göndermeleri isteniyor. Bu dolandırıcılık olayında sahte airdrop’a katılmak isteyen kripto para kullanıcılarından en az 650 $ değerinde yani 0.1 Bitcoin giriş ücreti yatırmaları isteniyor.

Dolandırıcılar ayrıca, bu kampanyanın şüpheli web sitelerine bağlı URL’lerini de yayınlıyorlar. Önceki durumlardan farklı olarak, dolandırıcıların aynı anda birden fazla canlı akış başlattılar. İstatistiklere göre, bir canlı akışı ortalama 30.000 kişi izliyor.

Kötü Fikir

Potansiyel yatırımcıları cezbetmek için Bill Gates‘i bir kripto dolandırıcılığında kullanmak kötü bir fikir. Microsoft kurucusu kripto para birimlerini eleştiriyor. Çoğu dijital para biriminin yasadışı finansman ve uyuşturucu kaçakçılığı için bir araçtan başka bir şey olmadığını söyleyerek birçok kez medyada kötüledi. Gates, kripto paraları gerçek uzun vadeli değeri olmayan kısa vadeli spekülatif araçlar olarak görüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu