Bitcoin Haberleri

BTC’de düzeltme %40’a ulaşırken, 39.000 $’ın altı görüldü

Sponsorlu İçerik

Borsalara artan girişin ardından daha fazla satış baskısı arttığından Bitcoin fiyatı Şubat başından bu yana en düşük seviyelerine geriledi.

Çarşamba günkü Asya işlem seansı, 6 Şubat’tan bu yana ilk kez Bitcoin fiyatlarının 40.000 $’ın altına düştüğünü gördü. Tradingview’a göre, BTC birkaç saat önce 39.000 $‘ın hemen altına düştü.

BTC şu anda 200 günlük hareketli ortalamada destekle işlem görüyor ve bu, bunun bir boğa piyasasında büyük bir düzeltme mi, yoksa tam gelişmiş bir ”ayı piyasasının başlangıcı mı” olduğunu belirlemede çok önemli bir seviye olarak hizmet ediyor.

Önümüzdeki birkaç gün, genel olarak Bitcoin ve kripto para piyasaları için kritik olacaktır. Çünkü mevcut seviyelerin altında bir kırılma bu rallinin sonunu getirebilir.

Bitcoin Azalan Kama

Teknik analist ‘CryptoHamster‘, hala boğa piyasasındaysak iyi bir tersine dönme noktası olabilecek alçalan bir kama modeli belirledi.

Bir diğer analist “PlanB“, hala boğa piyasasında olduğumuz görüşünde, ancak fiyat modellemesine göre yakında sona erebilir.

“Açık olmak gerekirse: $60K’nın ondan uzak, en üstte olduğunu düşünmüyorum, çünkü normalde bir ATH’den (kırmızı noktalar) sonra gerçekleşen işlemlerin türünü görmüyorum. Aslında, ayı pazarından sadece birkaç ay uzak olduğumuzu düşünüyorum (mavi noktalar). Ve evet, bu zincirli görünüm S2F(X)’e uyuyor.”

Binance gibi merkezileştirilmiş borsalara büyük bir giriş oldu ve bu, dipten daha güçlü eller satın almasına rağmen genellikle büyük bir elden çıkmanın göstergesi. Glassnode‘dan alınan verileri kullanan analistler, 18 Mayıs’ın Binance’e şimdiye kadarki en büyük BTC girişini gördüğünü gözlemlediler.

Bitcoin gün içinde %12,5 ve geçen hafta %30 oranında düşüşle birlikte, bunun çoğu satıldı. Şu anki haliyle, düzeltme zirveden dip seviyeye %40’ta. Mart 2020’de Bitcoin 10.000 $’dan 4K $’ya %60 oranında düşmüştü, yani işler henüz o kadar da kötü değil.

Çift haneli çöküş

Piyasanın geri kalanı da bugün acı içinde, toplam sermaye 24 saat içinde 325 milyar dolar değer kaybıyla, 1.9 trilyon dolara düştü.

Ethereum %16‘lık bir düşüşle 3K $‘ın altına düşerken, Binance Coin neredeyse %20‘lik bir düşüşle 400 $‘ a düştü.

Bugün ağır bir şekilde kaybeden diğer altcoinler arasında CardanoDogecoinBitcoin CashUniswap ve Stellar yer alıyor ve bunların hepsi %15‘in üzerinde kayıp yaşıyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu